Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Hoe hoog gaan we vandaag?

| 1 reactie

Posted from Big Bear Lake, California, United States.

Met Helen en Leonard ( Saskatchewan, Canada) gaan we een rondje rijden, via de Flamingo Heights, Lucerne Valley en het Baldwin Lake komen we bij Bear Lake en Big Bear City. Leonard rijdt, zodat Wim om zich heen kan kijken. Het eerste gedeelte van de rit is door een enorme valley, schitterend. Dan naar boven.

We zijn 1 ½ uur onderweg. Boven is het maar 10 graden. Big Bear City ligt op 6754 ft hoog. Een skigebied, maar momenteel ligt er niet veel sneeuw na de afgelopen twee super warme weken. Er wordt geskied op een paar pistes met kunstsneeuw. Het is wel een enorm toeristische plek waar ook veel “celebrities”een tweede huis hebben.

We gaan eerst heerlijk lunchen bij Sizzler, fish and chips, of shrimps, echt erg lekker.

Het wemelt hier van de houtbewerkers die allemaal prachtige kunstwerken maken. Zo’n mooie beer is toch iets te zwaar om mee te nemen en kost trouwens 1999 dollar.

Bij het meer een enorme hoeveelheid gewone Nederlandse eenden.

De terugweg dalen we langs een enorme slingerweg af door het San Bernadino National Forest.

Thuis bij Helen en Leonard even gezellig samen een biertje/ wijntje. Natuurlijk hebben zij ook een feeder hangen voor de hummingbirds. Lastig te fotograferen met die palmboom op de achtergrond, maar toch….zij hebben hier een soort die een rode kop heeft.

Dan wordt het vuurtje aangestoken. Gewoon voor de grap. Dat maken zij zelf. Een koekblik met stroken karton erin en dan gesmolten was er tussen. Het schijnt dat je er telkens weer was tussen kunt laten lopen en het zo voor een behoorlijk lange tijd kunt gebruiken.

Alweer een ontzettend leuke, gezellige dag! Dank Helen en Leonard!

En kijk, hier zijn de latten van Jan en Roy allebei in gebruik. Super handig!

Eén reactie

  1. Je raakt nooit uitgekeken op die mooie natuur en dan dat heerlijke weer, super. Puk ik zie dat de foto’s van de kolibris niet echt scherp zijn. Op de linkerkant op de lens van je toestel zit een schuifknop (TW) waarbij je handmatig de scherpstelling kan regeln ook bij automatische voorkeuze. (Heb ik ook net gisteren ontdekt) Maar misschien een idee om er eens naar te kijken en uit te proberen. Wat een wasgoed heb je maar met die planken is het snel droog. Liefs

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.