Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Ouray? Blijft nog even op het lijstje staan.

| 3 reacties

Posted from Durango, Colorado, United States.

Buiten is het 1 graad. De voorruit van de Jeep is bevroren en we hebben geen krabbertje, dus zetten we hem in de zon en daarmee is het zo opgelost. Gisteren was de waterkraan van de campground bevroren. We zagen onze buurman bezig met een haarföhn. Wij hebben gewoon even water uit onze eigen tank gebruikt met de pomp en toen de zon even had geschenen, was ook dat probleem weer opgelost. Maar Wim koppelt nu toch maar de waterslang af ‘s avonds voordat de boel kapot vriest.

Van Durango naar Silverton. Dat is weer een gedeelte van de San Juan Skyway. Je kunt het met een treintje doen, maar wij doen het met de auto.

Spectaculair. Dit is Zwitserland zonder huizen en skyliften. Fantastisch, we zijn nog nooit met de auto over zo’n hoge pas gegaan.

Eerst komen we over de Coal Bank Pass 10.660 ft = 3, 25 km.

En dan nog de Molas Pass 10.899 ft = 3,32 km.

In Zwitserland is de hoogste pas die wij ooit hebben gereden de Flüela Pas 2,383 km.

Een prachtige route door dit enorme oude mijngebied. Silverton is een oud mijnstadje dat helemaal in de kom ligt.

Voor de liefhebber deze “mooie” Thunderbird.

Buiten Silverton, bij Red Mountain, zien we de overblijfselen van de Idorado Mine. Er werd hier goud in kwarts gevonden.

Dan gaan we de Million Dollar Highway op van Silverton naar Ouray. We willen graag naar Ouray , ook omdat we willen sudderen in de beroemde bronbaden.

Maar 10 mile voor Ouray, op een enorme slingerweg door de bergen, komen we tot stilstand in een rijtje auto’s. Het blijkt dat, twintig auto’s voor ons, er twee auto’s het ravijn zijn ingedonderd. Als je op deze website van Dangerous Roads kijkt, begrijp je dat het kan gebeuren.

Wim is zo slim om niet helemaal aan te sluiten, wat het voor ons mogelijk maakt om te draaien.Want volgens iedereen gaat dit uren duren.

Dus blijven de bronbaden van Ouray op het lijstje staan en wij gaan gewoon terug door dit prachtige gebied.

Het water van de Animas River is geel. Net zoals Yellow River in Yellowstone.

Bij de inrit van de weg naar Little Molas Lake gaan we even heerlijk lunchen. Met country music!

En als laatste op de weg terug stoppen we bij Pinkerton Hotsprings.  “However, scientists aren’t completely sure how the Pinkerton Hot Springs in Durango, CO, receive their heat, but they’ve narrowed it down to two reasons.  Either the water is simply becoming hotter as it circulates deeper into the Earth’s core, or it could actually reach magma, which gives off an even more extreme heat”

Het water is 37 graden C.

Er staat een badje beneden. Gaan we toch nog “soaken”?

En dan zijn dit waarschijnlijk voorlopig de laatste gouden beelden, want morgen verhuizen we naar New Mexico. Wim en ik zijn beiden ontzettend verrast door dit hele prachtige gebied van Colorado, mede door de tijd van het jaar.

3 reacties

 1. Deze tijd van het jaar is zo ontzettend mooi, veel meer tekening in het landschap ook door de zon en wolken uiteraard. Prachtige foto’s Puk, af en toe je lens schoonmaken he, hi,hi.
  Ik kan me goed voorstellen dat jullie verrast zijn over dit gebied, allemaal verborgen juweeltjes. De dieptes vanaf de passen is niet makkelijk te herkennen, dat krijg je nooit goed op een foto vastgelegd.
  Fijn dat jullie om konden keren na dat ongeluk. Uren op een bergpas wachten is geen pretje. Save travels morgen en tot het volgende verslag.

 2. Mooie tocht, mkoie plaatjes, echt herfst! wij zijn er in het voorjaar door getrokken ennuh….de pas gedaan met het hele circus😊

 3. 1 graaaaad !!! bbrrrrr !!! Kouder dan in Nederland !!!???!!!!

  Lieve buren
  wat moie fotos, wat heerlijke landschapen jullie kunnen zien en beleven ! Nou, nu zijn we toch een beetje jalous. Alleen bij het bekijken van de fotos voel ik rust, harmonie en ontspanning 🙂 In ieder geval gaan wij ooit dit mooi land ook eens bezoeken.
  Hier is alles gewoon ok. De herfst is daar, met de kinderen en Francois gaat het goed en ik…ik ben nog steeds veel aan het bakken. Maar aan WIE kan ik mijn tarten nog geven ?!?!? Voor ons is het te veel en jullie zijn niet hier !!! Wij missen jullie echt !!!
  Wij wensen jullie nog heel veel plezier, gezondheid en veel moie belevenissen.
  Groetjes en een dikke knuffel.
  Jullie “lievelingsburen” 😉 Francois, Magdalena, Joseph en Maurice Bamière

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.