Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Alternatieven zijn ook leuk!

| 2 reacties

Posted from Pagosa Springs, Colorado, United States.

Plan A: naar Silverton en Ouray. Maar als de wekker heel vroeg gaat zien we buiten nog geen zon en wel mist. Dus we draaien ons nog maar even om.

Plan B: minder ver…..Pagosa Springs.

Vandaag is het herten-dag! Onderweg zien we eerst, gelukkig op tijd, een roedel herten die gaan oversteken. Wim in de remmen. Er zit een auto veel te dicht achter ons, die moet uitwijken. Maar wonder boven wonder gaat dat goed en alle herten leven nog. En wij ook. Iets verder zien we weer een roedel herten, gewoon heerlijk in het grasland. En dan nog twee….zeker 18 herten gezien vandaag! Ik ben wel steeds te laat met de camera, maar ja.

Vlak voor Pagosa Springs raken we verzeild in een enorm recreatie gebied aan de San Juan River met allemaal vakantiewoningen o.a deze grappige, totaal niet Amerikaanse huisjes.

 

We gaan door naar Pagosa Springs om daar lekker een poosje in de hotsprings van de San Juan River te gaan genieten. We gaan er in en weer heel snel er uit. Het is koud buiten,15 graden, en er staat heel veel wind. We vinden het niet echt aangenaam weer om te gaan sudderen.Maar het is wel een erg mooie plek daar.

Plan C: Dan gaan we door naar de Wolf Creek Pass, 10.856 ft (3,3 km) hoog.

 

Hier ben je ook weer op het Continental Divide. Ooit stonden we met Carol en Ken voor het eerst op het Continental Divide bij Yellowstone. Er is een trail langs het hele Divide van Amerika, gaan we niet doen.

Heel opvallend, in het laatste stuk zijn heel veel dode bomen.1 op de 14 bomen is dood in Colorado door de kevers.

Maar als we terug rijden stoppen we op de West Fork Valley Overlook, die een schitterend beeld geeft van het begroeide gebied bij de Pagosa Lakes. Er zitten heel veel van deze mooi getekende squirrels (dank je Marieke, het is een chipmunk).

Bij de Treasure Falls lopen we een trail naar boven om dichter bij de waterval te komen. Ook hier weer een zee van gouden kleuren, fantastisch.

Het is ook zo leuk, langs de hele weg staan telkens bordjes waar je “acces” hebt naar het San Juan Forest. Zo’n paadje met gouden bomen duiken we in voor de lunch. We staan bij hek nummer 13 van de BOOTJACK RANCH.

Terug naar huis rijden we achterlangs naar Ignacio omdat we nog even langs Chimney Rock National Monument willen, maar helaas, op dit moment gesloten.

Weer een dag met een gouden randje!

2 reacties

  1. Jeetje Puk wat ben je actief, goed internet zeker. Die wilde beesten verrassen je altijd en voor je het weet springen ze weer weg. Maar wederom mooie foto’s met schitterende herfstkleuren. Lekker doorgaan met mooie dingen bekijken.
    Liefs

  2. Dat eekhoorntje is een chipmunk. Leukerdjes zijn dat. Schitterend scherpe foto!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.