Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

On and Off the road again!

| 1 reactie

Posted from San Antonio, Texas, United States.

Het is dinsdag. We rijden van Palmetto State Park naar Blanco State Park. Althans dat is de bedoeling. We kiezen een grijs weggetje, geen highway. En dan ineens …..prrrrrrr.

Wim zet onze trein gelijk aan de kant in de vluchtstrook. We denken dat de V-snaar is gesprongen. Dus Wim belt AAA (ANWB). Daar bieden ze gelijk aan de Highway Patrol te waarschuwen en een “towing truck”te regelen.  We staan eigenlijk best griezelig. Dit grijze weggetje blijkt een drukke weg te zijn. Verkeer, vrachtwagens raast langs ons.

63. Off the road 5 mei 2015 006  63. Off the road 5 mei 2015 001

Een uur later komt de Patrol. Dat scheelt, hij zet zijn auto met zwaailicht op de heuvel waar we net achter staan.

1 ½ uur later komt er een enorme truck. Richard heeft ¾ uur nodig om ons klaar te maken om getrokken te worden. De aandrijfas wordt ontkoppeld. Wij hebben de auto natuurlijk al los gemaakt.

63. Off the road 5 mei 2015 012  63. Off the road 5 mei 2015 009

63. Off the road 5 mei 2015 014  63. Off the road 5 mei 2015 015

Daar gaan we. Hij rijdt “rustig” 100 km per uur. Wij rijden dus nu met de Jeep achter ons motor home aan dat op de achterwielen rijdt. Dood eng.

Hij brengt ons naar “Camping World” in New Braunfels. Die zouden ons moeten kunnen helpen.

“Ja, dat kunnen we. Het is nu dinsdag. Donderdagmiddag heeft een monteur een uur in zijn schema over om te bekijken wat er gedaan moet worden. Vrijdag is hij vrij. Dus dan gaan we maandag onderdelen bestellen en repareren.”

En wij? Een week in een hotel? Want we kunnen daar niet in ons motor home blijven.

Wat is het alternatief? Een bedrijf 50 km verderop heeft wellicht eerder tijd.

Onze “towingman” belt dat bedrijf. Ja, daar kunnen we nu gelijk terecht. Dus daar gaan we weer, met een rotgang achter hem en ons huis aan.

Die hebben al een nieuwe V-snaar (serpentine-belt) besteld. Binnen een uur ligt die erom. Maar…….met het verplaatsten van het motorhome zijn ze even vergeten dat de aandrijfas nog definitief moest worden vastgezet. Daarmee wordt een aantal bouten beschadigd.

Nou ja, jullie gaan gewoon hier op één van onze “hook-up” plekken staan vannacht en morgen zetten we nieuwe bouten erin en “on the road again”.

63. Off the road 5 mei 2015 021  63. Off the road 5 mei 2015 024

Dus wij zijn ’s morgens om 8 uur klaar voor de kleine klus die nog moet gedaan worden. Uiteindelijk blijkt dat ze met een gedeelte van de aandrijfas naar een ander bedrijf moeten. Dat krijgen we om ½ twee te horen. Wij hebben zitten lezen, puzzelen en breien op het “deck” van het bedrijf. En ja, daar loopt dan ook zo’n prachtig beestje. Gewoon een hagedis, maar prachtig. Hij beweegt een paar keer de kop en dan komt er een schitterende knaloranje blaas.

63. Off the road 5 mei 2015 035  63. Off the road 5 mei 2015 029

63. Off the road 5 mei 2015 026  Kopie van 63. Off the road 5 mei 2015 038

Ja en wellicht stom, maar wij hebben hen ook gevraagd even naar ons toilet te kijken. Daar moet een onderdeel voor worden besteld. Dat komt morgen. Dus staan we weer op hun campingplaats vannacht. En nu maar hopen dat we morgen echt naar Blanco State Park kunnen!

Ook dit is weer een zeer bijzondere spannende ervaring. Natuurlijk balen we, maar we leren er ook weer van te relativeren. Gelukkig dat we nergens op tijd hoeven te zijn!

Eén reactie

  1. Wat spannend allemaal… Hopelijk zijn jullie weer van die garage-spot vertrokken met een goed werkende transmissie en hoeven jullie deze reis niet nog een keer op zo’n manier te bivakkeren!

    Liefs Renée en Frank

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.