Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Het begin van 2013!

| 1 reactie

Posted from Desert Hot Springs, California, United States.

Bij ons Oudejaarsavond en grappig, hier New Year’s Eve  zijn we om 19.00 uur met ons drankje en een hapje naar het “clubhuis” gegaan. Een gezellige boel, met toeters, hoedjes enz. zoals wij dat kennen uit Engeland en de zuidelijk landen en natuurlijk een tafel vol “hapjes”. Vlak voor 21.00 uur wordt er afgeteld. Men viert dus de jaarwisseling als het op Time Square, New York 24.00 uur is.

Natuurlijk is het ook vreselijk leuk om in deze dagen even skype contact met Nederland te hebben, want ja, allen die je lief  zijn, zijn toch gewoon daar! Leuke foto’s (het is goed, Maarten, we zullen jullie dochters niet op het internet zetten) gekregen van Marieke van hun gezamenlijke Kerstavond met Judith, Maarten, Ella en Maya.

 

We spreken met Michelle, Peter en Paul af dat we op Nieuwjaarsdag een hike gaan doen naar Flag Mountain. Vroeg op, want anders wordt het al snel te warm. Dit zijn zeer getrainde hikers (wonen allemaal op Vancouver Island). Jullie kennen ons, wij kunnen best veel aan, maar dit ging iets te snel en te steil voor ons, iets dat we al een poosje niet hebben gedaan. Dus halverwege moesten we afhaken. Vreselijk sportief, de anderen lieten ons niet alleen terug gaan, we zijn gewoon met z’n allen weer naar beneden gelopen. En we gaan zeker nog een keer met hen aan de wandel, maar dan een iets makkelijkere trail.

We hebben al twee keer verse dadels gehaald, hier langs de weg.

 

 

 

En je gelooft het niet…..Wim  eet nu dadels! Ook lekker met een heel klein beetje pindakaas erin!

Eerst zijn we een keer bij een heel kleine date farm van San Marco  geweest.  Een eenmansbedrijf, prachtig. Marco bewerkt de bomen, past ondertussen op zijn kleindochter van nog geen twee jaar (vrouw en dochter werken elders). Vandaag gaan we terug, maar hij is gesloten dus zijn we naar Sam Cobb Farms  gegaan. Een commerciëlere uitstraling met een hele aardige man, die ons ook nog meer vertelt over de groei van de boom en de vrucht.

Dadels groeien in die trossen, ze worden gekrent zoals druiven. Als ze geel worden gaan de zakken er om heen omdat er teveel vogels zijn die dit ook een lekkernij vinden. In de winter halen ze alle stekels weer van de bomen zodat het krenten, inpakken en plukken zonder kleerscheuren kan gebeuren.

Een ontzettend leuk lokaal gedoe. En natuurlijk kun je ook zo een tocht maken door de dessert. Hi Ha!

 

Eén reactie

  1. We missen een foto van jullie met een hoedje en een toeter ? Geniet maar van het niets moeten en alles mogen. G & M

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.