Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

So help me, God

| Geen reacties

Posted from Salt Lake City, Utah, United States.

Nadat we het motor home hebben weggebracht voor service, gaan we naar Temple Square, Salt Lake City. Brigham Young, een mormoon heeft deze stad neergezet. En hier is het hoofdkwartier van de Mormonen. Temple Square is een soort Vaticaanstad. Alle gebouwen en de inrichting stralen een rijkdom uit. Het wemelt er van de jonge vrouwen, sisters, die je veel vertellen over het ontstaan van deze stad en het geloof dat daarmee gepaard gaat. En……als een soort Jehova getuigen proberen je binnen te halen. Ons is uitgelegd dat men gelooft in een soort super familiegevoel. Mormonen zijn brothers en sisters niet voor het leven, maar voor eeuwig. De Beehive is een symbool dat je overal terug ziet. Ook in het State Capitol.

 

 

 

 

We kregen ook hun dertien Articles of Faith. (tien geboden is niet genoeg). Tja.

Het is natuurlijk fantastisch wat er is opgezet in achtienhonderdvijftig, maar het verbaast ons dat dit nog zo’n levendige gemeenschap is vol met jonge mensen.

 

 

 

Naast de Temple, is er o.a.het Tabernacle, de Assembly Hall, Het Beehive House, Joseh Smith Memorial Building en ook een Family Historie Library, waar de grootste genealogie collectie van de wereld is.

 

In het North Visitors Centre loop je via een rondgang naar boven naar een Christus beeld.

 

 

 

In het South Visitors Centre is een replica van de Temple waar je de binnenkant kunt zien, want de Tempel mag je niet in!

Nadat we daar een aantal uren hebben rondgekeken, zijn we nog steeds geen Mormonen!

En toen naar het State Capitol, een prachtig gebouw van buiten en binnen!

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.