Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Ja, kom maar met een stuk hout.

| Geen reacties

Posted from Cathedral City, California, United States.

Vandaag naar Lupe en Roy, onze Amerikaanse vrienden die hier in Cathedral City wonen. Eerst lekker wat drinken en snacken en kleppen buiten op het terras. Ook hen kennen we ondertussen al ruim 5 jaar.

 

Roy is super handig. Hij heeft ook deze hele buiten keuken zelf gebouwd. En Lupe maakt dan zo’n hoes ook op maat. Roy heeft 21 jaar bij US Navy gewerkt als militair. Hier een heel veld vol met zijn onderscheidingen. En ook in zijn werkplaats een gevuld wandje.

Lupe is een prachtige vrouw en ook super creatief. Ook zij werkt met die gourds, net als Gail. Maar ze maakt ook heel bijzondere dingen van “stained glass”.

 

In de tuin, behalve mooie bloemen en planten dit boompje waar een hummingbird zijn nestje in heeft gemaakt. Zo mooi! Jammer een mislukte foto. Gaan we van de week even opnieuw maken.

Even over de wasplank: Jan (van Elly) heeft voor ons een ontzettend handige wasplank gemaakt, die we achter aan het motor home hangen. Soms is er ruimte te kort, dus maakte Jan er nog een plank bij die haaks op die andere plank ruimte geeft aan meer wasgoed of zwemkleding. Maar……soms staat de achterkant van het motor home dicht tegen een haag of wand aan en dan kan die plank niet hangen. Dus bedenkt Wim om gewoon een tweede plank te maken als de eerste, die een niveautje hoger aan de trap kan hangen. Wij zijn bij verschillende houtbedrijven geweest hier in de buurt maar niemand kan even die plank kopiëren. Bijna is Wim van plan om zelf een gatenboor aan te schaffen voor deze klus, maar dat is toch eigenlijk te gek. Dan vragen we het aan Roy. Geen enkel probleem, koop maar hout en kom maar.

Dus gaan Roy en Wim even aan het werk in de werkruimte van Roy. En nu hebben we dus twee van die planken. Overigens roept Lupe natuurlijk dat ze ook zo’n plank wil voor aan hun motor home. Na het werk wordt er door de mannen ook opgeruimd.

Een lekker glas wijn en we vertrekken naar Don and Sweet Sue’s Cafe voor een hapje eten. Veel te veel dus gaan we allemaal met een doggybag naar huis.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.