Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Heel veel mooie Cliff Dwellings

| 2 reacties

We waren in Canyon de Chelly (mei 2010), Montezuma Castle (februari 2014),beiden in Arizona en de Gila Cliff Dwellings (maart 2015) in New Mexico. Allen indrukwekkend, maar nu zijn we eindelijk ook in die beroemde Mesa Verde.

Het is een groot National Park (211 km²) en ligt hoog, 7000 foot, dus ± 2300 meter hoog.

We besluiten om eerst door te rijden naar het verste punt van de Chapin Mesa en de Mesa Top Loop te rijden. Fantastisch, overal plek genoeg om te stoppen en te kijken.

OK, eerst een aantal Pit Houses (voorlopers van de pueblos) bekijken. Bijzonder dat het allemaal zo geconserveerd is en dus goed bewaard blijft.

De Navajo Overlook geeft de eerste beelden van de canyon.

Heerlijk, die zoom op de camera waardoor we Square Tower House (en vele andere huizen) dichtbij halen.

Zoals het Oak Tree House, Fire Temple, Sun Temple, Cliff Palace, en het Spruce Tree House.

En dan komt deze achtpoter op ons pad, of wij op zijn pad? Is het een Tarantula?

Dit rondje sluiten we af met het Chapin Mesa Archeological Museum, waar we even met deze (Willy Nelson) ranger praten.

Terug naar Far View Area en daar nemen we de weg naar de Wetherill Mesa. We slingeren op een behoorlijke hoogte 19 km door dit prachtige landschap. We zien wel berenpoep op de weg, maar de beer blijft buiten beeld.

We denken daar een korte trail te gaan lopen, maar als we aankomen, komt er ook een enorme zwarte dreigende lucht aan. En binnen 5 minuten hebben we onweer, flitsen en regen en zelfs hagelbuien. En het ziet er niet naar uit dat het zo overwaait, dus besluiten we maar gewoon heel rustig die slingerweg terug gaan rijden.

Een droog lunchplekje zit er even niet in. Dan maar gewoon hier, op de parkeerplaats van het Visitor Center in de auto ons broodje op peuzelen.

We zijn heel blij dat we met goed weer hebben kunnen genieten van de Mesa Top Loop. Eigenlijk zijn we allebei blij verrast door de natuur en cultuur van dit park.

Even een boodschap halen in Cortez en dan lekker terug naar huis.

 

2 reacties

  1. Oh wat is het daar mooi, zeker ook met die onweersbuien. Maakt meestal spectaculaire foto’s. Je begint dus al te wennen aan je nieuwe camera en met de 60x zoom zie je die huisjes tenminste goed. Nog even verder genieten op deze plek en dan weer op naar de volgende stop. We reizen gewoon weer mee hoor.

  2. Lieve mensen, wat een prachtige natuur met weer hele mooi foto´s!! Jullie genieten weer!! Fijn hoor!! Lieve groet.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.