Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Toch weer de grot in!

| Geen reacties

Posted from Benson, Arizona, United States.

Wij zijn beiden niet erg dol op grotten, maar toch wil je het zien. Dus vandaag naar het Kartchner Caverns State Park. http://en.wikipedia.org/wiki/Kartchner_Caverns_State_Park

Het is “Presidentsday” dus druk en we hebben niet gereserveerd maar kunnen de laatste kaartjes kopen voor de Big Room Tour om 11.45 uur. Het andere gedeelte van de grotten, de Rotunda, is het hele jaar open. Deze tour in de Big Room wordt alleen gemaakt in de maanden oktober tot april.

In de overige maanden  zitten in dit gedeelte duizenden vleermuizen.

22. Kartchner Caverns 16 feb 2015 001

In deze tijd zijn er bijna geen muggen, dus geen eten voor de vleermuizen. Daarom gaan zij in oktober naar het zuiden naar een hoger gelegen gebied “hybrating” Hun temperatuur gaat naar beneden en ook de hartslag (van 1000 slagen per minuut terug naar 5 slagen per minuut? kan dat?). Ze komen terug in april in deze grotten om te jongen. Je ziet “breedingnests”

22. Kartchner Caverns 16 feb 2015 003 22. Kartchner Caverns 16 feb 2015 004

Deze grotten zijn pas in 1974 ontdekt doordat hikers een sinkhole zagen. Gary en Randy. Je kunt je niet voorstellen dat mensen daar in kruipen en in het donker meteen lampje op hun hoofd op onderzoek uitgaan. Zij hebben het 14 jaar stil gehouden uit angst dat bekendheid de natuur zou schaden. Nu is er met de hulp van de eigenaren van de grond, de Kartchner familie een situatie gecreëerd dat er toch bezoekers kunnen komen. Je gaat met een kleine groep met gids eerst de berg op met een karretje. Dan door 4 sluizen diep naar beneden voordat je echt in de grotten komt. In de grot is het constant 22 graden met een hoge luchtvochtigheid. Hoe mooi is het? Mooi, maar de Luray grotten in Virginia ( 2011) zijn mooier qua formaties. Deze grot is spectaculair door het verhaal van de ontdekking, het respect waarmee men nu deze grot verder onderzoekt en open stelt voor bezoekers.

Je mag niet fotograferen, dus……

Maar buiten wel….en het is hier zo schitterend, en er is hier zoveel ruimte….

Deze eerste foto is van de Whetstone Mountains waar de grotten in zijn.

22. Kartchner Caverns 16 feb 2015 008

En het is ook mooi…aan de overkant! De Dragoon Mountains.

22. Kartchner Caverns 16 feb 2015 006 22. Kartchner Caverns 16 feb 2015 009

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.