Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Oh ja….en toch weer “wouw”

| Geen reacties

Posted from San Antonio, Texas, United States.

We zitten hier wat hoger, hebben wat meer wind en een iets lagere temperatuur. We rijden naar Tombstone, een National Historic Landmark. We zijn hier in 2010 ook geweest. Gewoon even leuk om nog eens even te kijken. Een cowboy stadje, authentiek in stand gehouden. Ook voor de toeristen.  http://www.tombstonechamber.com  Onderweg horen we de cowboysong: I ain’t have Tombstone hands.

100_3218 100_3223

Dan rijden we door naar Bisbee. Dat ligt op 1500 meter hoogte in een berggebied. Het is een leuk oud toeristisch mijnstadje. Toen we daar in 2010 waren zagen we deze “Man in the maze” http://www.earthart.org/happenings/kiva/labyrinths.html

Sindsdien zijn we aan het bedenken hoe we dit ding in een groter formaat zelf kunnen maken voor de Spotvogellaan. Nu hebben we in de winkel geïnformeerd. Als zij ze kunnen maken in een groter formaat moeten er minstens 6 gemaakt worden om het voor hen lonend te laten worden. Wij nemen er hooguit 1 af, dus dat gaat het niet worden. Dan toch maar verder op onderzoek om dit ding van metaal of hout ooit zelf te maken.

100_3281 100_3270

Als we naar de Whitewater Draw State Wildlife Refuge, noord-oost van Bisbee gaan zijn we eerst een beetje teleurgesteld. Wel mooie eenden maar geen duizenden Sand Hill Cranes. We zijn wat te vroeg, die vogels komen wat later thuis (eind van de middag).Totdat we twee enorme vlokken horen en zien aankomen. We zien nu ook de Snow Goose er tussen staan. Het is hier zo schitterend!

20. Tombstone, Bisbee, Sand Hill Cranes 12 feb 2015 011 Kopie van 20. Tombstone, Bisbee, Sand Hill Cranes 12 feb 2015 009

De Northern Shoveler, de Northern Pintail en de Cinnamon Teal.

Kopie van 20. Tombstone, Bisbee, Sand Hill Cranes 12 feb 2015 006 Kopie van 20. Tombstone, Bisbee, Sand Hill Cranes 12 feb 2015 010

20. Tombstone, Bisbee, Sand Hill Cranes 12 feb 2015 016 20. Tombstone, Bisbee, Sand Hill Cranes 12 feb 2015 022

Op de terugweg, hoe kan het anders, komen we langs hetzelfde pecan tentje als toen. We halen 1,5 kilo pecans. Niet een emmer vol zoals in 2011 in Georgia want we hebben nu geen Renée en Frank om mee te helpen opeten.

Deze drie plekken zijn op de website in reis 3 (9-01-2010 Niet te tellen…) ook terug te vinden met nog veel meer mooie foto’s van toen.

Wij hebben gewoon weer genoten van deze dag!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.