Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Op een eiland in de Mississippi River op 22 juni!

| Geen reacties

Posted from La Crosse, Wisconsin, United States.

Bijna niet te geloven na al die berichten over de “flooding” van de Mississippi River, maar wij staan op een campground op Pettibone Island in de Mississippi River! Tornado warnings, voor de regio waar wij twee weken terug stonden in Grand Rapids, Minnesota. Gelukkig niet hier. Wel spannende mooie wolken partijen.

 

Vanuit La Crosse vetrekken natuurlijk deze raderboten, die zo verbonden zijn aan het beeld van de Mississippi River.

 

 

Na een ontbijtje binnen (het is wel warm, maar het miezert) maken we een tocht aan de Minnesota kant over de Apple Blosom Drive naar het westen. Geen appelboom gezien! Wel prachtige stukken Lime Stone, Yellow Stone.

 

Dan buigen we terug via Winona , af en toe zie je hier zulke bijzondere huizen,

naar de Mississippi River en genieten van het sluizen (breed 33,5 meter, lang 183 meter) van een duwboot in Lock and Dam 6. Onvoorstelbaar zoals deze duwboot eerst zes van de twaalf bakken door de sluis duwt, vervolgens de tweede zes en dan met alle twaalf bakken, totaal een lengte van ongeveer 300 meter weer van de kant af de Mississippi River op. Deze bakken waren leeg, ze komen terug met graan, mais of kolen. De Upper Mississippi River is voorzien van 29 dammen met sluizen.

 

 

 

Na een BLT in Hungry Point gaan we richting ons eiland. Onderweg worden we verrast door een plaatsje New Amsterdam. In de Holland Town Hall krijgen we de geschiedenis van een stel Friezen die hier in 1858 de Mississippi River zijn komen opvaren en zich hier hebben gesetteld.

 

Geen molentjes en andere Nederlandse zaken, alleen de Vermeer Street.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.