Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

De hunebedden van de Effigy Indianen.

| Geen reacties

Posted from McGregor, Iowa, United States.

Hier staan we op Frenchmans Landing aan de Mississippi River bij Prairie du Chien (sjien), Wisconsin.. Een native Indiaan heette “hond” De Fransen kwamen en doopten het dorp “Prairie du Chien”. En deze American Goldfinch is onze buurman.

 

Als je echt meer van wilt weten van die hunebedden, moet je even het internet op. Wij lopen een trail, zien de “mounds” maar eigenlijk zijn de uitzichten op de Mississippi River het meest indrukwekkend.

 

 

 

We rijden nog een eindje door, maar dan blijkt er geen brug meer te zijn. Gelukkig kunnen we bij Cassville over met deze bijzondere ferry. Kijk wat een leuke boot. De aandrijfunit draait afhankelijk van de vaarrichting. Nog nooit gezien.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.