Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

We waren op het hoogste punt…….

| Geen reacties

Posted from Chicago, Illinois, United States.

En ineens dansen er allemaal lichtjes om ons heen hier op de campground in Marengo, 30 milevan Chicago. Wim en ik hebben dat allebei nog nooit gezien, overal dansen de vuurvliegjes  om zich zichtbaar te maken voor de wederhelft. Schitterend. Totdat er zo’n beestje naar binnen kwam. Mep.

 

Op advies van de campgroundbeheerders zijn we met de auto naar Christal Lake gereden, daar geparkeerd (1,50 dollar voor een hele dag) en hebben toen de trein naar Chicago genomen. (1,5 uur in een stoptrein, retourtje voor 14 dollar).

 

We gaan eerst Willes (Sears) Tower (hoogste gebouw van de USA) op.  In 1996 stonden we (met Renée en Frank) op de Twin Towers, toen het hoogste gebouw van de USA.

 

 

Vervolgens gaan we de stad door in een hop-on hop-off dubbeldekker. Er loopt ook een soort tram door de stad op een indrukwekkende stellage, waar verkeer gewoon onder door gaat.

 

Schitterende straatbeelden door de schitterende architectuur.

 

GODOGOOD, een actie van een kunstenaar maar gelukkig ook Picasso op straat voor iedereen!

 

 

 

En dit? Je moet er toch niet aan denken, dat je op zo’n balkonnetje moet zitten. Of je auto zo moet parkeren?

 

 

Buckingham Fountain en de Trump Tower van Chicago.

Ook Chicago heeft een pier. De Navy Pier. 

Nu puur voor amusement ingericht.

 

 

We sluiten af met een wandeling langs Chicago River door de stad. In de 19e eeuw werd de stroomrichting tussen Lake Michigan (oorspronkelijk de uitmonding) en het Mississippi-basin omgedraaid. 45 bruggen overspannen de rivier in deze bijzondere en schone stad.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.