Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

De USS Midway 41 ligt in San Diego.

| 2 reacties

Posted from San Diego, California, United States.

Een fantastische dag in San Diego met Carol en Ken. “Backseatdrivers” mogen alleen gevraagd advies over de richting geven.

We gaan eerst naar de Midway. Weet je dat de USS Midway  (gebouwd in 1945) het 41 ste vliegdekschip is van de USA. En hier in de haven ligt op dit moment de Carl Vinson, dat is het 70 ste vliegdekschip. Wij hadden er 1, de Karel Doorman.

 

De Midway 41 is 305 meter lang, 79 meter breed, 212.000 PK, 379.000 liter brandstof per dag, 18 ton anker, spectaculaire getallen!

Gelukkig zijn er gewoon “restrooms” op dit museumschip.

 

66 vliegtuigen op dit dek!

Het is indrukwekkend om op en in dit schip te zijn met hen. Het is zo’n enorm deel van hun leven. Ken heeft menige landing en start gemaakt van deze schepen in zijn Vietnam tijd. En de vliegtuigen waarin hij vloog of ook anderen heeft getraind staan hier ook op het vliegdek. Hij vloog in deze twee squadrons.

 

 

Hij geeft mij ook les, dus ik kan zo opstijgen. Zestig meter om op te stijgen met de hulp van een katapult. De  landingsbaan is twee keer zolang als de  startbaan. De vliegtuigen komen met full power op het dek. Als de piloot het goed doet, pakt de tailhook de landingscable. Zo niet dan ga je “bolter” (het water in). Dan heb je nog altijd de ejection seat, waarop Carol nu wordt gelanceerd.

 

 

Terwijl wij er zijn, is er net een officiële wisseling van een “commander”. Niet van dit schip, dit historische schip wordt alleen als entourage voor dergelijke officiële gebeurtenissen gebruikt.

We lopen langs de kade naar een visrestaurant voor een lunch. Oogverblindend deze “Luna” , een schitterend mega jacht.

Dan gaan we naar Cabrillo National Monument op het prachtige schiereiland Point Loma. Juan Rodriques Cabrillo was de eerste Europeaan die in 1542 aan de westkust aan land kwam  met dit schip.

 

 

Achter Cabrillo zie je de kust van Mexico. En als je naar San Diego kijkt, zie je het famous Del Coronado hotel  op het eiland Coronado. Volgende keer (nu geen tijd) gaan we dat zeker bekijken.

 

Evenals het Old Point Loma Lighthouse (1854)

Over dit hele schiereiland ligt Fort Rosecranse National Cementry . Een indrukwekkende militaire begraafplaats.

 

Carol zoekt ondertussen op haar I-Phone uit of er nog plek is voor hen? Hun start “samen” was in San Diego! Dit is echt in alle opzichten echt een deel van hun geschiedenis.

 

2 reacties

 1. Hoi Puk&Wim

  Fantastisch zo’n carrier. Ja De Doorman was mijn schip, niet te vergelijken in grootte!
  Maar ondanks de geweldige getallen, het brandstofverbruik vond ik aan de magere kant.
  Onze RV gebruikte dat al bijna op een dag 🙂
  Voor de MIDWAY moeten daar natuurlijk nog drie nullen achter…

  Nog heel veel plezier de laatste dagen!!

 2. Dank je Frank. Gewoon een typefoutje!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.