Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Het is echt een totaal andere wereld…..

| Geen reacties

Posted from Kalkaska, Michigan, United States.

Terry heeft ons twee dagen geleden tijdens een rondje golf uitgenodigd om zijn wapens te komen bekijken bij hem thuis en te komen schieten. Ontzettend aardige man. Hij is vervangend Sheriff van Kalkaska.

Vandaag hebben we eerst met z’n drieën gegolfd op Timber Wolf Golfcourse en toen zijn we naar zijn huis gegaan. Helemaal in the middle of know where aan een dirt road. Dat is hier overigens niets bijzonders.

 

Als we binnen komen krijgt Wim een cap van Terry.

Het is een andere wereld. Mensen groeien hier op met respect voor het wapen, een wapen is ook om wild te schieten, wild dat wordt gegeten. Kinderen leren op hele jonge leeftijd al wat wel en niet kan en mag in dit kader. De kinderen en kleinkinderen van Terry komen regelmatig gewoon een poosje leuk samen schieten. Op hun terrein hebben ze een schietbaan die min of meer is uitgegraven in de grond.

Met een razend enthousiasme probeert Terry al zijn kennis over de meer dan 100 wapens die hij heeft over te brengen. We leren over lopen, trekkers en allerlei systemen van laden. De meeste wapens zitten in 3 kluizen. Niet uit veiligheid omdat het wapens zijn, nee, gewoon om ze te beschermen tegen een eventuele brand.

 

Dan gaat er een kast open. Helemaal bomvol met alle maten en soorten kogels. Onvoorstelbaar.

 

Sommige wapens zijn echte collectors items. Zoals deze John Wayne gun. Sommige wapens zijn nog nooit gebruikt. Er zit een bandje om. Daardoor zijn ze beduidend meer waard.

Het meest geliefde of mooiste wapen heeft met emotionele waarden te maken. Eerste wapen, wapen van mijn vader, of gekregen van…..

 

 

Deze 50 kaliber magnum in Wim zijn hand is schitterend. Loodzwaar. Met een dergelijke lange loop creëer je meer kracht en trefzekerheid.

Er wordt ook aangeduid hoe je op de foto gaat met een wapen. Puk, de loop in je hand. Wim het wapen voor je borst houden!

Het blijkt dat we nog maar weinig tijd hebben, dus schieten we even vanaf het achterdeck. Daarna gaan we aan tafel want Cherie heeft een heerlijke stew gemaakt!

 

Zou je echt raak schieten als het nodig is?

“Yes, because only one person can tell the truth and I want to be that person”

Voor Wim wordt dit nooit een hobby. Ik vind het leuk. En daar blijft het bij……..

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.