Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

En weet je waar we naar toe fladderen?

| Geen reacties

Posted from Pismo Beach, California, United States.

Gedeeltelijk langs de kust, gedeeltelijk door het prachtige achterland via de oude route “El Camino Real”   fladderen we naar Pismo Beach. Een beetje zoeken en we vinden bij de Eucalyptus bomen (het ruikt hier dus ook heerlijk) de Monarch Butterfly Grove. Het is hier druk, maar we kunnen gelukkig “onze hele trein” zo langs de weg neerzetten.

 

 

Er hangen op het ogenblik zo’n 5000 Monarch vlinders in de bomen. Tegen de Kerst zijn dat er zo’n 15000.

  

 

 

Die vlinders verzamelen hier omdat deze bomen beschutting genoeg geven, en de temperatuur hier niet onder het vriespunt daalt. Ze zoeken dus niet speciaal Eucalyptus bomen. Het is schitterend! Dank aan Valerie, de dochter van Elies., die met deze tip kwam. Overigens hebben we vandaag weer super weer gehad, 32 graden en blauwe lucht!

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.