Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Dit alles hebben we allebei nog nooit gezien….

| Geen reacties

Posted from Manistique, Michigan, United States.

We maken een tocht langs Lake Michigan. Onderweg zien we in Bliss een Polo wedstrijd.

We rijden het grasveld op, zoals iedereen zetten we onze auto zo, dat we op de achterbak onder de klep kunnen zitten (het is 33 graden). Wat een prachtig spel. Tempo, de combi van paard en man en dan ook nog een soort golfswing maken en de bal raken.

De scheidsrechter in het grijs. Elke partij heeft 4 paarden en ruiters in het spel. Zij noemen het pony’s omdat er vroeger een maximaal formaat mee mocht doen, tegenwoordig geldt die regel niet meer en zijn het gewoon paarden. Ontzettend leuk om een keer live te hebben gezien. De hele entourage was lekker simpel, niet zoals in de film Pritty Woman.

 

 

Vanmorgen zijn we de Big Mac over gereden met motor home en Jeep. Spectaculair! De brug in Michigan bij Mackinaw City naar het UP ( Upper Peninsula) heeft als bijnamen de Big Mac of Big Mighty.

Er zijn twee hangbruggen in de wereld langer dan deze. In Japan en de brug bij Denemarken-Zweden.

 

 

We vinden een plekje aan het Indian Lake bij het plaatsje Manistique. Met de jeep gaan we naar het Palms Brook State Park.  In het park is Kitch-iti-kipi Big Spring.

Big Spring, Kitch-iti-kipi is de grootste bron van Michigan. Per minuut levert deze bron38.000 literwater. De bron is60 metergroot en13 meter.diep. Het is werkelijk onwerkelijk wat je daar ziet. Kristal helder smaragdgroen water (het hele jaar 7 graden).

Je glijdt over de bron op een groot soort vlot, dat een binnenplaats heeft waardoor je helemaal in de schaduw heel goed de bodem kunt bekijken. en je dus werkelijk het water ziet opborrelen. Fantastisch!

 

 

 

 

Dit is weer zo’n plekje waar wij allebei stil van worden.

Overal waar je kijkt, zie je de schilderijen in de natuur!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.