Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Joh…..Yosemite, Steen, steen-goed……..

| Geen reacties

Posted from California, United States.

van President Lincoln, dat hij in die tijd van dit prachtige gebied van 3080 km²  het eerste State en National Park heeft gemaakt. Wij vragen ons even af welk National Park groter is: Yosemite of Yellowstone? Yellowstone is 3 x zo groot. Weet je, het is allemaal zo giga groot, dat je alle gevoel voor afstanden en maten volkomen verliest.

Omdat we heel graag de higway 120 door Yosemite National Park willen rijden, zijn we vanmorgen om 7.15 uur (het was buiten 1 graad) in de Jeep gestapt. Die weg kronkelt, stijgt en daalt heftig, je wilt gemakkelijk kunnen stoppen om te kijken, en dus is het fijner om niet met het motor home en de Jeep over de Tioga Pas (3031 meterhoog) te gaan.

We rijden eerst een uur naar Mono Lake (onderweg -6 graden) en gaan dan het Yosemite National Park in. Een schitterende tocht naar Yosemite Village en gelukkig wordt het gewoon weer 24 graden met een knal blauwe lucht.

 

 

 

 

En trouwens, we kunnen met het motor home echt niet door deze tunnel!

 

 

Nadat we in Yosemite Village zijn geweest om de waterval te zien (helaas nu droog, verkeerde seizoen), zijn we dezelfde weg terug gereden met andere stops.

We lopen de Tuolumne Grove in om de Giant Sequoias  te zien. Natuurlijk is er ook een (dode) boom waar je onderdoor kunt lopen. Het is echt fantastisch deze soms wel 3000 jaar oude bomen.

 

 

We trekken weer verder met de Jeep o.a. langs dit meer…..

En dan zien we op deze enorme brok steen, die boom zo stoer staan. Maar als we goed kijken zijn er ook een paar stoere kerels aan het klimmen.

 

 

 

Wat is de uitdaging in jouw leven?

Op de terug rit zeggen we echt tegen elkaar: Als we over 30 jaar ergens een beetje “als oude besjes” op een terrasje zitten, dan zullen we zeker nog genieten van de herinneringen aan deze dag!

 

 

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.