Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Tjeetje, wat ontzettend saai!……..zegt Wim.

| 2 reacties

Posted from Russell, Kansas, United States.

“Niet meer dan drie bochten in de weg”

We trekken in een paar dagen 900 kilometer over de I-70 door Kansas. Deze staat is qua oppervlakte op de 13 de plaats van alle US staten. Qua bevolkingsdichtheid komt hij op de 33 ste plaats. En dat hebben we gezien. Eindeloze prairies…….. aan ruimte is hier geen gebrek.

 

Er zijn hier in Kansas 100 tornado’s per jaar. De campground in Lyndon, Kansas heeft een eigen “shelter”, die we gelukkig niet nodig hebben gehad. Langs de Highway staan regelmatig borden met slagbomen erbij:  “Als de lichten knipperen moet al het verkeer van de weg af”.

 

Kansas is de “Sunflower” State en je ziet inderdaad overal deze kleine zonnebloemetjes. Dan ineens rijden we langs Fort Riley  , en we moeten natuurlijk even aan Ingeborg en haar Chinooks denken.

We rijden door Abeline, de “hometown” van Dwight D.Eisenhower  en we moeten natuurlijk even denken aan onze Aik, naar hem vernoemd.

Verder zie je kilometers lang windturbines in de prairies. En een stuk verderop zijn het geen windturbines meer maar jaknikkers, ontzettend veel. En op de campground staan we inderdaad naast iemand die pijpleidingen aanlegt. Er is dus werk hier!

Deze dagen haken we de auto niet eens af. “Even” door het saaie Kansas heen om dan te gaan genieten van Colorado!

 

2 reacties

  1. Geniet lekker in Colorado, want dat Kansas ziet er inderdaad supersaai uit. Gelukkig dat ze nog wat zonnebloemetjes (echt wel ´tjes´) hebben.

  2. Hee globetrotters,

    Kansas, tja, wij zullen er ook nog km’ertjes doorheen gaan de komende weken om de 5thwheel te laten servicen. Eén voordeel: je kan lekker doorrijden. Kijk uit op die lange stukken dat je niet in slaap sukkelt….. Wij genieten nog twee weekjes van Banff, het is ’s nachts koud en overdag 24* ongelooflijk mooie gele bomen, we boffen. We blijven jullie volgen, knufs van ons

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.