Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

We’ll meet again……………….So we met again……….

| Geen reacties

Posted from Fort Rucker, Alabama, United States.

Op 11 december 2011  “We zwaaien nu naar elke Chinook……..” heeft vandaag een spectaculair vervolg gehad. Ingeborg heeft ons meegenomen in haar  Chinook!

Er is net een ploeg bezig om de Chinook klaar te maken voor een vlucht. Terwijl zij daarmee bezig zijn, stappen wij aan de achterkant in de klep van de Chinook en krijgen een enthousiaste uitleg zowel van Ingeborg als van de andere militairen. Heel indrukwekkend.

Er staat een enorme brandstof tank in het ding om het vliegbereik te vergroten. Twee gasturbines achterop zorgen voor het aandrijven van de rotoren en voor de voortstuwing. Die rotoren draaien tegengesteld en kunnen elkaar niet raken, zegt Ingeborg!

 

  

 

 

 

Zij taxiën naar een cirkel, daar stijgt “onze” Chinook op. Laaghangend worden nog allerlei dingen gecheckt, voordat ze wegvliegen.

Ingeborg traint ook in het vliegen in de nacht. Dan heeft iedereen een helm op met een nachtkijker

Fantastisch, het werkt perfect, maar lijkt me toch nog best heel griezelig om zo te moeten vliegen.

Vervolgens laat een militair, die voor de uitrusting van de bemanning zorgt, ons alles zien wat iedere militair bij zich draagt in zijn Survival + First Aid Jacket. Alles wordt uitgepakt en geshowd. Al die jackets worden elke 180 dagen geïnspecteerd.

 

 

De Chinook heeft drie van deze haken. In dit gat hangt een man om de haak te bevestigen om 3600 kilo te liften. We boffen, ze gaan oefenen, dus rijden wij naar die plek.

Dit is echt een zeer unieke ervaring, dank aan Ingeborg. Zij wordt na 6 jaar dienst hier,  eind juli weer in Nederland gestationeerd, dat zal best even wennen zijn voor haar en voor Yorik, Bente en Roald.

We’ll meet again……..

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.