Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

The Great Smoky Mountains are great and smoky

| Geen reacties

Posted from Cherokee, North Carolina, United States.

De orkaan Irene zal de kust van Noord en Zuid Carolina treffen. We staan vlakbij het dorp Cherokee, dat ligt in een groot Indianen gebied aan de zuid kant van het Great Smoky Mountain National Park. Helemaal in het westen van Noord Carolina. Geen storm, 30 graden en zon.

We gaan bij Cherokee het Park in en rijden naar Clingmans Dome.

 

 

De kale bomen worden veroorzaakt door de Balsam wooly adelgid, een beestje uit Europa. Er is nog zeker zeven jaar nodig om dit uit te roeien.

Als we terug lopen raken we in gesprek met een a native woman, Yogisi van de East Cherokees.

Zij en haar collega zijn hier met 8 native kinderen van een Private School. Het was een vreselijk leuk half uurtje waarin Yogisi een beetje vertelde van de Cherokee en de kinderen, eerst heel verlegen, allemaal vragen gingen stellen over ons leven in Nederland. We hebben hen o.a. een foto beloofd van ons op de fiets met boodschappentassen.

We rijden het park door naar Gatlinburg,Tennesse, maar daar wil je niet zijn. Een toeristische kermis. Iemand gaf ons het advies naar Dollywood te gaan. Kijk maar op het internet waarom wij dat niet gedaan hebben.

Wij zijn blij dat we in Cherokee zijn, waar de native peoples dit weekend een festival hebben georganiseerd.

 

Kudzu Vine , een soort klimop, groeit hier over alle planten en bomen heen waardoor deze verstikken.In het Great Smoky Mountain National Park heeft men kans gezien het uit te roeien. Een ranger zei:  Don’t stand still in the neighbourhood.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.