Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Dali in Amerika……hoe bijzonder!

| Geen reacties

Posted from St. Petersburg, Florida, United States.

Vandaag hebben we ieder een eigen programma. Reneé en Frank willen Sint Petersburg verkennen en shoppen. Wim en ik willen graag naar het Museum van Salvador Dali. Dus we zetten de auto neer en spreken 3 ½  uur later af elkaar weer te ontmoeten.

De Chihuly Collection met het glazen monument dat de palmboom kopieert. Ook gewoon in de stad staat deze mega boom met al die lianen die een enorme breedte neerzetten.

Het postkantoor is werkelijk een bijzonder gebouw met een Spaanse uitstraling. Er wordt hier trouwens veel post per fiets bezorgd, heel bijzonder voor de U.S.A.

 

 

 

 

Wij denken dat we hier de Florida Scrub-Jay en de Clark’s Nutcracker zien.

 

Reneé en Frank sluiten hun ochtend af met heerlijke mosselen.

Wim en ik hebben ruim 2 ½ uur genoten in het nieuwe Dali Museum hier, geopend op 11 minuten over 11 op 11 november 2011. Een zeer bijzonder gebouw met een zeer bijzondere collectie geschonken door Reynold en Eleonor Morse. 

Heel veel schilderijen die wij nog nooit gezien hebben, ook niet in de boeken.

Fantastisch, wat deze man heeft gepresteerd met een penseel! Wij zijn het meest onder de indruk van het schilderij: Gala Cotemplating the Mediterranean Sea which at twenty Meters Becomes the Portrait of Abraham Lincoln.

Natuurlijk mag je de kunstwerken niet fotograferen, maar gelukkig het gebouw wel.

 

 

 

 

En ja, dan loop je gewoon langs de haven en kijk……twee dolfijnen!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.