Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Falling in love with the Falls

| Geen reacties

Posted from Niagara Falls, Ontario, Canada.

Zondagochtend komen we aan bij Sjalamar Campground aan de Niagara Parkway, een kwartiertje ten noorden van de Falls. Dus gaan we ’s middags gelijk kijken en besluiten daar te blijven tot en met vanavond als de Falls worden verlicht en er, omdat het zondag is een vuurwerk is. Parkeren bij Rapids View en dan met een shuttlebus naar de Falls.

Daar een pas gehaald voor 4 attracties. We beginnen met Niagara’s Fury, een 4 D film over het ontstaan van de Falls.

Je staat met een plastic jas aan, krijgt sneeuw en regen over je heen en ervaart het ontstaan, spectaculair!

Vervolgens lopen we langs de Parkway en schieten veel te veel plaatjes van de Falls, maar het is ook zo schitterend!

 

 

 

We besluiten vandaag ook in het bootje te stappen. The Maid of the Mist. Dit moet je echt doen als je hier bent. Een zeer bijzondere ervaring om met zo’n bootje zo dichtbij te komen in dat wilde water, drijfnat te worden. Maar vooral om te voelen hoe klein je bent onder deze enorme denderende massa vallend water. Van de drie watervallen komt per seconde3.700.000 literwater naar beneden! Dat kun je niet bevatten, toch?

 

 

 

Nadat we ergens een hap gegeten hebben, hangen we rond totdat de lichtshow begint. Wat een diversiteit aan mensen en vooral, wat ontzettend veel mensen. Dat maakt dat het geheel enigszins een kermiseffect heeft.

Maar ondanks dat, zijn wij allebei zeer onder de indruk van dit natuurgeweld.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.