Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Big Cypress National Preserve

| 2 reacties

Posted from OCHOPEE, Florida, United States.

 

We rijden naar het zuiden en staan twee dagen in Lakeport als tussenstation op weg naar het zuiden. We proberen bij het Okeechobee Lake (zeker zo groot als het IJselmeer) te komen, maar dat lukt helaas niet. Je moet dan echt een boot nemen en via kanaaltjes naar het meer varen. We hebben geen boot bij ons, dus….dan maar niet. Wel leuk geluncht aan een kanaaltje bij Clewiston.

Ja echt, Renée denkt dat dit helpt tegen de “Love Handles”!

 

Onderweg zie je hier telkens van deze enorme rookpluimen. Men verbrandt hier de overblijfselen van het suikerriet. Luchtvervuiling?

 

Laten we op weg naar de Florida Keys even kijken of dit leuk is……….

En ja, er is zelfs een goede campground, dus nemen we de tijd voor dit bijzondere indianen gebied van de Seminole Tribe van Florida.

Het AH-TAH-THI-KI museum heeft ons veel geleerd over de Seminole Tribe die van origine in Georgia leefden, verjaagd werden en naar Florida zijn uitgeweken, vervolgens daar weer hebben moeten strijden voor hun plekje in deze swamp. The Everglades worden door hen de Okee-Pay-Hay-o-kee genoemd, de vertaling voor grassy waters. We lopen de boardwalk. Geweldig zoals dit is aangelegd.

 

 

 

 

Zo groeien hier de Bromelia’s, gewoon aan de boom. En de Baton Rouge Lichen, die rode zwam? Wordt gebruikt om je gezicht te verven voor ceremonies.

Daarna naar Billie Swamp Safari. Lekker geluncht en  een trail lopen.

 

 

 

Hoeveel alligators kunnen we nog fotograferen?

2 reacties

  1. Howdy luitjes,
    wat leuk om zoveel foto’s uit het zonnige Florida te zien! Gezellig met twee units rijden, gaan wij ook doen als we teruggaan voor 3 weekjes met familie. Jullie begrijpen, heenvlucht 3 april. Geniet van het mooie warme weer, het vriest hier én in het Haagje is het zelfs -3 en voorspelling is nog kouder de komende week, wel zon trouwens….. Zien we elkaar nog in NL voor wij weer weg zijn? Heel veel plezier allemaal, groetjes Frank en Hilde

  2. Ik denk dat Renee gelijk heeft met haar oefening, hoor. Is ook heel goed voor je rug trouwens!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.