Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

See you (later) Alligator!

| Geen reacties

Posted from Orange City, Florida, United States.

In het Blue Spring State Park  fantastisch. Een schitterende bron, waaruit per dag  380 miljoen liter, onvoorstelbaar helder, water door de St. Johns Run naar de St. Johns River stroomt. Dat water is het hele jaar constant 23 graden. Daarom komen de manatees (zeekoe ien) in grote getale hier naar toe in de winter. Vandaag zijn er 168 geteld, en wij denken: Zullen we er een paar zien?

 

Wij hebben er zeker meer dan 60 gezien. Ook een moeder met jongen, die twee jaar gezoogd worden. Een volwassen dier is 2-4 meter lang, moeilijk te zien op de foto’s, en weegt maximaal 600 kilo!

 

Wat is dit schitterend!

Er zwemmen ook allerlei mooie vissen, Gar en ? en sunfish? Die vis met die puntsnuit is ongeveer80 cm.

 

En dan zien we ineens een mega grote Alligator (4 á 5 meter lang) en een iets kleinere.

 

 

Onze eerste Alligators!

We zijn echt gewoon buiten in een State Park, dat ligt aan de St. Johns River. Het lijkt wel een dierentuin, maar het is gewoon “in the wild”!, Kijk, er zitten ook schilpadden, een super grote blauwe reiger, natuurlijk aalscholvers, alles is aan het genieten van dit prachtige plekje.

 

 

Als we naar huis rijden, langs een golfbaan, voor informatie, zien we ineens een paar Sandhill Cranes. In de winter van 2009 hebben we er duizenden gezien die overwinteren in Arizona. Te zien in het bericht, het bericht “Niet te tellen……onvoorstelbaar” van de reis in de winter 2009.

En dan weer gewoon met de voeten op de aarde. Ook hier stopt de schoolbus midden op straat. En staan de wasmachines gewoon buiten……

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.