Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

van de Pacific tot aan de Atlantic Ocean

| 1 reactie

Posted from Savannah, Georgia, United States.

Via de Eugene Talmadge Memorial Bridge rijden we South Carolina binnen. En terug als we Savannah, Georgia gaan bekijken. Schitterend, deze brug over de Savannah River.

 

 

Ons plan om een paar dagen hier te zijn en wellicht nog naar Augusta en Charleston te gaan gooien we snel overboord. Het is hier koud, gisteren 4 graden, vandaag 10 graden en ’s nachts zelfs  -2,5. We hebben de waterslang afgekoppeld. Vanmorgen was de waterleiding van de campground bevroren, dus geen water. Wij hadden onze tank gelukkig vol.

We hebben eerst de Riverstreet, een soort boulevard vol winkeltjes en eettenten bekeken. Een echte Peanut Shop.

 

In het historisch centrum van Savannah zijn de Telfair Museums  . De Telfair Academy met Europese en Amerikaanse impressionisten,  het Jepson Center ontworpen door Moshe Safdie  met overwegend fotografische kunst.

 

En via zulke pleinen kom je dan bij het Owens-Thomas House, een oud “mansion” met “slave quarters” dat al een “flush” toilet had voordat het Witte Huis riolering had. Alle drie op hun eigen wijze de moeite waard.

 

Daarna naar Fort Pulaski National Monument , een fort op een eiland in de Savannah River.

 

 

En dan staan we voor het eerst helemaal aan de oostkant van de USA bij de Atlantische Oceaan op het Tybee Island, bij het lighthouse

 

Weer een bijzondere dag met bijzondere ervaringen.

Eén reactie

  1. Lieve Puk en Wim,
    weet je zeker dat jullie in hetzelfde jaargetijde op die golfbaan “Oleander” stonden? (Inderdaad eeuwig zonde dat die oleanders niet bloeiden.) Puk in een polo en bermuda; Wim in een lange broek en een fleece shirt….. En komisch genoeg ziet het er op de foto van Puk dus ook écht warmer uit. En… Waar is Hyde? Jekyll weten we nu.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.