Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Je krijgt gaandeweg meer begrip…….Je krijgt gaandeweg meer respect…….

| Geen reacties

Posted from Gettysburg, Pennsylvania, United States.

‘s Morgens in de regen naar Gettysburg gereden. Vanaf dat we daar waren was het weer stralend! We staan bij een prachtige boom! Ze weten hier niet hoe hij heet!

 

Gelijk ’s middags naar Gettysburg National Military Park waar we eerst de film “A New Birth of Freedom” gezien hebben. Een film die het hoe en waarom van de Civil War en de drie daagse veldslag ( 1, 2, 3 juli 1863) van Gettysburg in beeld brengt. Het zuiden, met slavernij hoog in het vaandel, vecht tegen het industriële noorden. Waarom in Gettysburg? Omdat deze stad over veel wegen van alle kanten te bereiken is.

Daarna naar het schitterende Gettysburg Cyclorama. Een panorama Mesdag van de derde dag van deze veldslag , Pickett’s Charge. Fantastisch met verhaal en lichtshow.

 

En toen we het Gettysburg National Military Park Museum hadden bekeken, waren we van het totaal behoorlijk onder de indruk. Het is een zeer belangrijk moment in de Civil War, dat hier enorm gedetailleerd is vastgelegd.

Toen zijn we ook nog even naar het Gettysburg Diorama (ook met show)geweest. Dat viel zwaar tegen, maar als je er niet bent geweest,dan weet je het niet!

Vandaag rijden we in de Jeep een hele tour met een CD die ons alle aanwijzingen en informatie geeft. (op advies van Carol). Ook dat is zeer bijzonder, we rijden het hele slagveld door. Er staan ongelooflijk veel gedenktekens, beelden en gedenkplaten. Er is langs de hele route heel veel informatie, het hele gebied is met zeer veel respect zo vormgegeven dat iedere Amerikaan er trots van wordt. En terecht.

 

“Peace Eternal in a Nation United”

Er staan langs de hele route 400 kanonnen, Napoleons en Howitzers.

De rechter foto is van het Virginia Memorial.

 

“Even” naar boven lopen voor dit monument op de Big Round Top.

 

Dan vervolgen we onze route en komen bij het Pennsylvania Memorial op de Cemetary Ridge.

 

En wil je graag meer weten, kom hierheen of ga naar: De slag bij Gettysburg

Wij zijn blij dat we hier geweest zijn en zoveel mogelijk informatie over deze geschiedenis tot ons hebben genomen. Het is een bijzonder verhaal.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.