Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

To close for missiles…..switching to guns (het nummerbord op de auto van Ken en Carol)

| Geen reacties

Posted from Borrego Springs, California, United States.

 

Heb je nog nooit een gun of pistool in je handen gehad? Ken heeft speciaal aan de sheriff hier gevraagd, waar we mochten gaan ´target´ schieten.  Dat mag hier in BLM land. BLM = Bureau of Land Management en dat is government land owned by the people.

We schoten met een Browning rolling block 22 Hornet (geweer) op targets, die Ken had gemaakt. We schoten met een Ruger 22 kaliber 9 shot pistool op bierblikjes.

Zij kijken met een verrekijker of je raak hebt geschoten!

 

 

Het was een licht geweer, waardoor je niet een dreun tegen je schouder kreeg. Maar oh wat is het ontzettend lastig om je doel te raken.

Het pistool had 9 kogels. Ik vond dat eigenlijk gemakkelijker en schoot ook een gat in een blikje.

 

 

 

Het is echt bijzonder om midden in de woestijn te schieten. Het schot weerklinkt door de bergen. Ken weet wat hij doet. Geeft duidelijke instructies. Als Carol het pistool oppakt, terwijl wij nog met het geweer bezig zijn : “ Put that gun down, only one gun at the time!”

Als we schieten met het pistool, waar 9 kogels in zitten, staat hij naast je, telt mee en weet zeker dat het leeg is, voordat je omdraait.

Thuis in Wyoming vullen zij hun eigen kogels weer met kruid. We bewaren dus de koperen hulzen.

Als Carol thuis met een vriendin the wild in gaat te paard, neemt zij altijd haar pistool mee voor het geval zij mountain lions, beren of wat dan ook tegen komt.

Beiden, Carol en Ken geven aan dat als iemand kwaadwillend hun huis inkomt, zij niet schromen te schieten. Carol: “ don’t shoot his arms or legs, shoot him in his hart, only that will stop him!”

Het is apart. Op een goed moment komt er daar, in the middle of no where een auto langs. Ken geeft gelijk aan dat we even stoppen met schieten. De auto komt langs, draait het raam open, ……have fun!! Niemand kijkt dus gek op van een stel mensen, dat daar gewoon een beetje aan het schieten is.

’s Avonds als we nog een borrel drinken met elkaar in het motor home bij Carol en Ken, laat hij het 44 kaliber 6 shot pistool zien, dat geladen bij zijn bed ligt. Hij haalt eerst in de slaapkamer de kogels eruit!

Wij zijn echt weer een ervaring rijker!

 

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.