Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

En dan….staan we ineens op de stoep van Het Witte Huis.

| Geen reacties

Posted from Washington, District of Columbia, United States.

We wonen 5 dagen in het Prince William National Forest Park, 30 mile ten zuiden van  Washington D.C.

Een stukje met de auto en dan stappen we op de metro en zo laten ons naar het centrum van Washington brengen. En dan staan we ineens op de stoep voor het Witte Huis. Toch wel een bijzonder gevoel, dit huis waar alle presidenten van de USA, behalve George Washington, hebben gewoond.

 

 

Je zult zo moeten leven met al die bewaking om je heen. We lopen om Het Witte Huis heen op weg naar de National Mall. Langs het Department of the Treasury (ministerie van Financiën) en het schitterende gebouw van het Department of Commerce(ministerie van handel).

 

 

Daar loop je langs The Extra Mile , prachtige bronzen plaquettes in de stoep. We steken de National Mall over op weg naar het National Air en Space Museum. Onderweg komen we langs het beeld Brushstroke van Roy Lichtenstein.

Wat een stad! Langs de National Mall liggen bijna alle 19 musea van de Smitsonian National Museums, die zijn gebouwd uit de erfenis van de Britse wetenschapper James Smithson. Als je ondergedompeld wilt worden in de kunst……al deze musea zijn gratis te bezoeken, onvoorstelbaar. Alleen al voor dit stuk van de stad zou je hier weken kunnen zijn.

In het National Air en Space Museum gaan we eerst met een guided tour mee, maar dat hangt ons al snel de keel uit, veel te getailleerd, dus we glippen eruit en zoeken onze eigen weg.

 

 

 De gebroeders Wright als eersten.

 

De Voyager, rond de wereld in 9 dagen zonder Pit Stop. De Fokker T-2 (rechts)heeft de eerste non stop vlucht gemaakt over de USA van Long Island naar San Diego.

Charles Lindbergh heeft in 1927 met de Spirit of St. Louis de eerste vlucht over de oceaan gemaakt.

 

De Eagle van Neil Amstrong.

 

En nu is het even tijd voor kunst!

Na de lunch (stuk Pizza en een hotdog) steken we de Mall weer over en beginnen aan het East Building van de National Gallery of Art, waar moderne kunst is geëxposeerd. We gaan er naar toe voor een Roy Lichtenstein, maar die valt ons tegen. Wel heel bijzonder is dit schilderij Fanny, helemaal opgebouwd uit vingerafdrukken van Chuck Close.

  

 

Bovenstaande allebei van Henri Matisse. Onder van Alexander Calder

 

Door het kunstwerk “Multiverse” van Leo Villareal komen we in de West Building, waar veel oude meesters hangen. Zoals deze prachtige Leonardo Da Vinci.

 

 

De Alba Madonna en de Niccolini-Cowper Madonna van Rafael (1508).

En deze schitterende Vermeer’s

  

 

Nog even wat Picasso en natuurlijk dit zelfportret van Rembrandt van Rijn niet gemist.

Vandaag genoeg tot ons genomen. Met een temperatuur van 32 graden buiten was het heerlijk in die musea. Terug naar ons bos.

 

 

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.