Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Rainbow Basin

| Geen reacties

Posted from Barstow, California, United States.

Van Redlands zijn we de Mojave (zeg: Mohave) Desert ingetrokken. Deze desert is 40.000 km2 , dus bijna net zo groot als heel Nederland. Het is geweldig om door zo’n mega woestijn te rijden. Langs de I -15 heb je regelmatig een afrit, waar dan een paar benzinepompen zijn. Voorbij Barstow  zijn we op een campground aangeland. Onze achtertuin!

 

Andere vogels dan in de Spotvogellaan en een andere zonsondergang.

Vlak achter ons ligt een oud mijnstadje (zilver) Calico (in de gloriedagen 1200 inwoners); nu alleen een toeristische atractie. Het geeft op Amerikaanse wijze een beeld van die tijd.

 

Absoluut de moeite waard was onze tocht de volgende dag naar Rainbow Basin. We reden eindeloos de desert in over gravelroads. Waren helemaal  alleen. Geen idee hoe ver het was. Maar schitterend! Wat een prachtig stuk natuur in absolute stilte.

 

 

 

En dan zijn er mensen die komen om in de woestijn te racen. Gewoon “big boys toys”.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.