Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

I have to drain my tank!

| Geen reacties

Posted from Topock, Arizona, United States.

We huren een boot met z’n zessen om op de Colorado River door de Topock Gorge van Lake Havesu City naar Topock Bay te varen. We gaan vroeg op weg, want het is een eind varen. Om 9.15 uur worden we te water gelaten. We varen nog geen 5 minuten op het meer of de motor slaat af. De man van de verhuur was alweer weg. Dus daar dobberen we……..nog eens proberen te starten…en nog eens…..geen succes. We bellen de verhuur. Ondertussen dobberen we zeker 20 minuten, gelukkig midden op het meer! OK, hulp komt eraan. Ted en Wim houden de boot van die knul vast, terwijl hij ons probleem oplost. (de motor was gewoon nog te koud).

 

 

We kunnen weer verder. Maar hoe? Links op de rivier, meer in het midden? Overal zien we ondiep water, een soort zandbanken. Iedereen kijkt mee, dus we hebben 6 captains!

 

We raken natuurlijk bijna vast in het zand. Back-up….met die plotselinge beweging ligt daar ineens Ted achterover.

 

Gaan we nog verder? Ja, Ken en Ted blijven zoeken en uiteindelijk komen we met heel veel moeite langs alle zandbanken in een soort vaargeul. Er is geen vaarkaart omdat de diepte van het water hier continue wisselt.

 

Het is schitterend!

We hebben het wel de hele ochtend koud, ook door de wind.

 

 

 

Onder de spoorbrug door naar Topock Bay. De lunch in de Route 66 tent wordt een lunch in de boot, want al die honden mogen hier echt niet in een restaurant.

Carol: But I have to drain my tank!

 

 

Op de terugweg zien we wilde burro’s.

 

 

 

En dan nog even een rondje om het eiland om onder de beroemde London Bridge door te varen.

 

 

Dankzij onze Amerikaanse vrienden hadden wij een schitterende ervaring. Samen zouden we dit experiment niet zijn aangegaan.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.