Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Wouw! Joshua Tree National Park!

| Geen reacties

Posted from Twentynine Palms, California, United States.

De Mojave desert en de Colorado desert komen samen in Joshua Tree National Park. Een prachtig stuk desert met aansluitend de Pinto Mountains en de Eagle Mountains.

Marieke: Er is een beroemde plaat van U2: The Joshua Tree. Daar staat ook een foto op van zo’n boom, gemaakt door Anton Corbijn. Ik heb een plaatje bijgevoegd, en ook een bewerking van jouw foto. Net echt, toch?

foto platenhoes U2 nog opzoeken 

Als je vanuit het noorden (Joshua Tree) het park ingaat, kom je in een gebied, dat wordt beheerst door de Joshua Tree.

Het middengedeelte bestaat uit steenformaties. Daar zijn een beperkt aantal plaatsen, waar je kunt kamperen zonder faciliteiten; men staat daar dus ook met een tentje (’s-nachts 5 graden). Mensen komen om in dit gebied te klimmen en klauteren. Zie je de man boven op? En halverwege?

 

 

 

 

Als je naar het zuiden van het park gaat kom je via de Cholla (choy-ya) Cactus Garden in het Pinto Basin. Volgens onze campgroundbeheerder moeten we in april terug komen. Dan staat de desert helemaal in bloei.

 

 

 

Er worden veel dieren beschreven, die hier leven, maar wij zagen slechts de Yucca night lizard, de Phainopepla en een roofvogel (ben er nog niet achter wat het is).

We hebben het park van alle kanten benaderd en op verschillende tijden. Elke keer is het anders, alleen al door het licht. Geweldig. Het is vreselijk moeilijk om een keuze te maken uit de vele foto’s, die we maken. Als we weer thuis zijn, kom dan gewoon de andere foto’s kijken, als je het wilt.

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.