Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

29 Palms

| Geen reacties

Posted from Twentynine Palms, California, United States.

We zijn tien dagen neergestreken in 29 Palms, aan de rand van het Joshua Tree National Park. Het is heel bijzonder in een gebied te zijn waar alles ‘zand’ is en mensen wonen en werken in het zand. Huizen hebben wel een tuin, maar die bestaat uit zand met hooguit een paar palmen, Joshua Trees of een cactus. Gelukkig, dat wij via email kunnen communiceren en toch wordt ook hier gewoon de post bezorgd!

 

Onderweg hier naar toe kwamen we door een gebied met …….? windmolens.

Wij ontbijten dus ook in het zand en spelen golf in de desert (toen jullie oudejaarsavond vierden en aan de champagne zaten?). Toen het bij ons oudejaar werd, hebben we deze fles soldaat gemaakt samen. We vonden het wel een passende naam. (Wim rijdt hier zelfs het motorhome op zijn blote voeten!)

 

 

Nieuwjaarsdag is de Rose Parade in Pasadena (noord Los Angeles). Een bloemencorso, waar de roos overheerst. Het trekt ontzettend veel mensen, wij keken het op tv. Want je kunt Los Angeles niet in of uit komen op deze dag, de wegen zijn dan echt bomvol. Prachtige wagens o.a. deze Valentine wagen. Afgewisseld door enorme grote bands, soms meer dan 400 muzikanten.

 

 

In het dorp hier verderop vind je o.a. dit soort winkels. Voor je western kleding. Of als je naar de kapper wilt. Ook hier zie je weer de ‘murals’

 

En dan ineens rijd je door een enorm groot gebied, waar brand is geweest. Iemand zei tegen ons: daar is het voorlopig veilig want er kan niets meer branden. Ook een manier om tegen de dingen aan te kijken.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.