Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Even een update

| Geen reacties

Posted from Nanaimo, British Columbia, Canada.

Na een maand op Vancouver eiland zijn we weer ‘on the road’

We hebben een goede service gehad, maar het kostte veel moeite om de lekkage problemen op te lossen. Uiteindelijk hebben ze ons een paar dagen in een hotel geparkeerd en hebben werkelijk alle rubbers, die de slide outs af moeten afdichten, vernieuwd.

Daar zaten we bij de haven van Nanaimo in het Coast Hotel.

 

Gelukkig konden we al snel het motorhome weer ophalen. De laatste twee dagen op het eiland hadden we redelijk weer, alhoewel het koud was. We hebben heerlijk een dag gegolfd op de schitterende baan Fairwinds. Herten in de baan maar ook rivierotters in een riviertje langs hole 16! Prachtig!

 

Wim besteedt tijd aan het schrijven van een Nederlandse handleiding voor ons motorhome; voorzien van foto’s. Ik heb heerlijk gelezen: Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini, de auteur van de Vliegeraar. En…….ik heb, met 4 graden buiten aan de baai, terwijl er troepen eagles rondvlogen boven mijn hoofd onze golf en bergschoenen staan poetsen. Iedereen, die mij kent, weet dat schoenen poetsen niet mijn hobby is, maar op deze plek was het echt een pleziertje!

Zondag 25 november zijn we weer met de ferry overgestoken naar Vancouver en naar het zuiden getrokken. We doen het rustig aan. Het is best inspannend rijden (zegt Wim) en wij hebben geen haast. We hebben ook niet echt een plan. We zijn nu in Eugene, in Oregon. We hebben vanmiddag een leuke tocht langs de MC Kenzie River gemaakt.

Eerst hebben we morgenochtend om 9 uur nog even een afspraak in een garage hier in verband met het verbruiken van koelwater en een verloren deksel onder de motorkap van de zekeringenkast en dan gaan we rustig verder.

We hebben net samen de ‘sewage’ (riolering) afgekoppeld. Het water hadden we niet aangesloten vanwege de vorst, de slang kan bevriezen. In dat geval vul je de eigen watertank (300 liter) en gebruikt dus dat water in huis. Nu hebben we morgenochtend vroeg alleen de kabel voor elektriciteit en de tv antenne af te koppelen.

We hebben besloten niet verder langs de I-5 naar het zuiden te rijden. We komen dan een aantal passen tegen, waar al sneeuw ligt, moeten dan met sneeuwkettingen gaan werken en daar hebben we echt geen zin in. We gaan nu van Eugene naar het westen, naar Florence en zakken dan via de 101, de kustweg af naar het zuiden.

Buiten regent het nu en het is tussen de 1 en 8 graden!

Binnen is het heerlijk warm. We hebben een kachel op propaangas, die heeft een thermostaat voor de kamer en de slaapkamer apart. Die jaagt warme lucht door het huis (maakt wel lawaai). Daarnaast hebben we een olie gevulde elektrische kachel (die hoor je niet!). En als echte Nederlanders: gas betalen we zelf, elektriciteit zit in het bedrag dat je betaalt op de campground!

We hebben heerlijk eten gehaald bij een chinees, dus…….wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.