Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Terug naar af?

| Geen reacties

Posted from Nanaimo, British Columbia, Canada.

Inmiddels zijn we weer in Canada.

In Washington hadden we veel regen. Op een ‘goed?’ moment voelde de vloer naast mijn bed nat aan. Ja we hadden dus een lekkage in de slide out van de slaapkamer. Het bleek later ook dat de opbergruimten nat waren (en dus ook de spullen, die daarin liggen). Toen kwam er nog wat water binnen bij de slide out van de keuken!

En dat alles, terwijl we in huis eigenlijk een probleem hadden met de waterdruk, dus douchen was niet meer echt een pleziertje.

Daarnaast hadden we onze permit om langer in de USA te blijven niet kunnen verlengen in Portland (Oregon) dus moeten we in ieder geval één dag de USA uit om een nieuwe permit voor drie maanden te krijgen.

We realiseren ons, dat het luxe problemen zijn.

Dit alles heeft ertoe geleid dat we nu terug zijn op Vancouver Island. We hebben besloten naar de dealer, waar we hebben gekocht, terug te gaan om een optimale service te krijgen. Zij lossen nu al onze problemen op met het motorhome. De auto was ook al weer toe aan een service beurt (22 dollar = 15 euro).

 

We genieten van het eiland, het was een beetje thuiskomen. En…op de plaats :rust!

We gingen even kijken bij de zalm hatchery.

Grote zalmen gaan dus nu terug naar hun geboortegrond om de eieren te leggen.

Je ziet dus nu ook dode zalmen liggen in het water. Die hebben de eieren gelegd en sterven.

Er wordt druk gevist op de plaatsen in de rivier, waar de zalm terug zwemt naar de geboorteplaats.

 

 

Op een dag liepen we door Qualicum waar we toch best al veel geweest zijn. Maar dit hadden we nog niet eerder gezien. Deze katten worden gemaakt door een man van over de tachtig en verkocht als broodjes van de bakker. Voor een ieder die van katten houdt.

 

 

 

Wij tuttelen lekker even op het eiland.

We mogen 15 november weer de USA in, dus dan nemen we de ferry naar Vancouver en zakken af op weg naar San Francisco.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.