Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Terug naar de kust

| Geen reacties

Posted from Lincoln City, Oregon, United States.

 

 

We zijn naar de kust gereden van Oregon. We vinden een campground een beetje landinwaarts langs de Siletz River. Er wordt daar druk gevist. Wie vangt de grootste en zwaarste zalm? Deze, gevangen door deze vrouw, was bijna een meter lang en woog 13 kilo.

 

In Newport zagen we in de haven van Newport ongelofelijk veel zeeleeuwen. Allemaal bezig hun eigen veroverde plekje te verdedigen door luid te gaan ‘barken’, als een ander erbij wilde klimmen. En dan kies je om gewoon lekker te gaan drijven in plaats van op de vlonder te klimmen.

 

In het Oregon Coast Aquarium zeehonden en veel soorten vissen enz. maar ook deze Tufted Puffins en Oystercatchers die je hier langs de kust zou kunnen zien!

 

 

Terug langs de kust bij Depoe Bay zie je het water over de weg heen stuiven. En in de rotsen vormen zich gaten waardoor het water omhoog spuit. De Sprouting Horns.

 

 

 

Op het strand zijn heel veel mensen bezig krabben te vangen. Die worden gelijk op een houtvuurtje klaargemaakt en dus super vers gegeten.

En…men houdt hier toch wel degelijk rekening met een Tsunami. Als je een Tsunami gebied inrijdt, staat er een waarschuwingsbord. En we troffen een Tsunami alarmpaal

Een gewaarschuwd mens telt voor twee?

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.