Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Niet volgens plan

| Geen reacties

Posted from Toppenish, Washington, United States.

Van Chelan zijn we naar Coeur d’Alene (hier zegt men: Ko da lien) gegaan. Volgens plan op weg naar Yellowstone Park. Maar …….met informatie over het weer en raadgevingen van ‘fulltimers’ op de campground hebben we ons plan weer omgegooid. Ook in overleg met Barbara (woonde bij ons toen ik 15 jaar was) hebben we besloten niet naar Wyoming te gaan. Binnen een week is het risico al groot, dat daar sneeuwbuien en stormen zijn. Wegen worden dan afgesloten en….dan hebben we een probleem. Barbara zegt dan: Dan blijf je gewoon even daar een paar dagen tot de sneeuw weer gesmolten is. Maar wij hebben echt geen zin in problemen in de kou. Dus…Wyoming doen we de volgende keer in een beter seizoen.

En dus zijn we naar het zuidwesten getrokken. Een tocht van 4 uur rijden door een gebied waar niets is, harde wind, kleine wervelwinden die je ziet gaan over de velden. Die ook het motor home gewoon even een duwtje zijwaarts geven, dus inspannend rijden.

 

We zitten nu in de Yakima Valley, een prachtig gebied in zuid Washington.

Een gebied, waar je jezelf waant in een Western film, ook hier een stadje Toppenish vol met muurschilderingen.

 

 

Veel fruitteelt, veel druiven, dus winery’s en heel veel ‘hop’.

En boerenbedrijven, niet met 30 koeien maar honderden.

Dit alles speelt zich af aan beide kanten van de Yakima rivier. Het achterland, Black Rock Valley , daar is niets!

 

En dan zie je ineens in een arboretum (geen bijzondere overigens) bij Union Caps zo’n hele grote blauwe reiger, prachtig.

 

 

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.