Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Osoyoos

| Geen reacties

Posted from Osoyoos, British Columbia, Canada.

Wij staan nu aan het Osoyoos Lake. Een meter van het water.

 

Dit is de Nk’Mip (imkameep) campground. Deze campground is op een terrein van de Nk’ Mip Indian Band in Osoyoos. Chief Clarence Louie heeft enorm veel gedaan om de cultuur van deze Indianen hier weer een plaats te geven. Er is een mooi informatie centrum, waar zowel binnen als buiten getoond wordt wat de gebruiken en leefstijl van de Indianen waren en zijn.

In de omgeving en bijvoorbeeld ook op de campground staan de borden ook in de Indiaanse taal. Men probeert deze taal ook op allerlei wijzen te behouden.

 

 

Er is overal gewerkt met kunstwerken van staal die (althans dat vinden wij) erg passend en mooi zijn. In het centrum kun je ook een ‘seminar’ (zo werd het door een aandachttrekkende vrouw genoemd) volgen over de ratelslangen. Meer dan1000 indit gebiedje.

 

 

 

Op de golfbaan Sonora Dunes (echt een golfbaan in de woestijn) kun je dan ook beter niet naar die bal in de rough zoeken.

 

Op weg naar Keremeos kom je het Spotted Lake tegen. De Indianen zijn/waren ervan overtuigd dat elk van de 365 ringen een verschillende geneeskracht heeft.

Verderop komen we langs Yellow Lake, een meer waar in de winter extra zuurstof ingepompt wordt voor het behoud van de vissen.

 

 

Deze hele streek is fruit en de fruitstands langs de weg liggen nu vol met perziken, abrikozen, pruimen, peren, tomaten, meloenen, appels en nog wat late kersen.

En dan loop je gewoon even een rondje op de campground en ziet deze twee prachtige Northern Flickers elkaar uitdagen op deze paal.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.