Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

De woestijn in Canada

| Geen reacties

Posted from Osoyoos, British Columbia, Canada.

In het Desert Centre (Canada’s only desert, the northern tip of the Upper Sonoran Desert System) in Osoyoos (oh sue yuss) (the place where two lakes come together) vertelde een gids o.a over deze bijzondere kikker.

 

De badger maakt zulke gaten als huis en ,de Borrowing Owl (een kleine uil, die heel hoog op de poten kan om groter te lijken) gebruikt deze holen als nest.

 

 

 

Wim merkte een bidsprinkhaan op.

De gids vertelde over de mossen, volkomen uitgedroogd die de grond vasthouden. Zij gooide er wat water op en het mos ging gelijk overeind komen en kleuren. De desert zit vol met deze kleine cactus. Het is de enige cactus hier. Hij blijft klein, omdat dit een desert is, die vorst kent (een groot cactusblad vol water vriest in de winter kapot). De stekeltjes van deze cactus worden haakjes, zodra ze iets raken, dat vocht in zich heeft en dan klitten zij zich dus vast. Vallen ergens er weer af en groeien door.

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.