Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

until justice rolls down like waters and righteousness like a mighty stream.

| Geen reacties

Posted from Montgomery, Alabama, United States.

We komen aan in Montgomery en hebben het gevoel in Zuid-Afrika te zijn. Montgomery is de hoofdstad van Alabama, is ook de stad waar de strijd om de civil rights gestreden is.

We gaan eerst van het Visitors Center in het Historic Union Station met een bus een tour door de stad maken. Het Station ligt aan de Alabama River.

 

 

 

 

Vlakbij het “ Capitol” ligt de Dexter Avenue King Memorial Baptist Church. Daar gaan we de kerk in van Maarten Luther King en krijgen een film en verhaal, we waren de enige twee toeristen op dat moment. Heel indrukwekkend om het hele verhaal op deze plaats tot je te nemen.

Montgomery was de hoofdstad van de Confederatie en Jefferson Davis, woonde en werkte hier in het First White House

Het Civil Rights Memorial Center eert met name de mensen die na de Mars verder hebben gestreden voor de rechten van de zwarte bevolking. The March continues.

 

 

In dat Center is The Wall of Tolerance. Een hele mooie en artistieke wijze waar al zeker 600.000 mensen getekend hebben

“to take a stand against hate, injustice and intolerance”

 

Buiten is een mooi monument, helaas konden we er niet dichterbij, het wordt 1 x per twee jaar gereinigd. Dus nu. Civil Rights Memorial

Op de muur daarachter een tekst van Maarten Luther King.

 

We zijn allebei behoorlijk onder de indruk van deze dag. Het geeft te denken dat er na deze bijzondere strijd nog zo’n lange weg te gaan is voordat er echte gerechtigheid is.

 

 

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.