Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Dinsdag de dertiende………

| Geen reacties

Posted from Osoyoos, British Columbia, Canada.

Eerst stonden we maandag de twaalfde om 9 uur voor de deur van het BCAA kantoor (ANWB). Ging niet open. Er liep wel iemand rond, dus wij tikken op het raam een beetje verontwaardigd waarom zij nog niet open zijn. Wat blijkt? Het is pas acht uur, wij leven al een week met de klok nog op een andere tijdzone. Daarom (we begrepen er eigenlijk niets van) hadden we ook het eerste uur van de voetbalwedstrijd Nederland- Spanje gemist!

 

Dinsdag de dertiende rijden we naar Osoyoos, de Nk’Mip Campgound. Die weg is een enorme lange helling op en dan zo steil naar beneden dat er overal deze Runway Lanes zijn. Je moet er toch niet aan denken dat je daar gebruik van moet maken!

We hebben gereserveerd voor woensdag tot zondag. Maar of ze ons Dinsdag al een plek kunnen geven wisten ze nog niet toen we belden. Kom maar, dan bekijken we het. Wij komen aan. En ja, we krijgen een plek voor een nacht en verhuizen dan morgen naar onze eigen plek. Die plek voor dinsdagnacht was een mooie nieuwe site, ligt iets hoger en kijkt uit over het meer. We zijn er happy mee totdat……..Wim erop rijdt. Nog even wat naar achteren en voren wil manoeuvreren en daarmee zakken de wielen volkomen in de grond. De jacks (die nog gewoon omhoog stonden) stonden ook al op de grond. Het blijkt dat er de hele ochtend een sproeier heeft aangestaan op die plek, dus hele zachte grond. We gaan hulp halen. Ze komen eerst met een trekker maar die zakt net zo hard weg als wij. Negen en een halve ton uit die zachte grond trekken……Dan met twee trekkers met iets kleinere banden, lukt ook niet. Uiteindelijk na anderhalf uur hebben ze de wielen uitgegraven, latten eronder gelegd, twee trekkers met kettingen bevestigd en Wim in z’n achteruit. En ja, gelukkig lukte dat! Een totaal nieuwe ervaring. Gelukkig is er niets beschadigd aan ons huis. Meer foto’s heb ik niet gemaakt, het was veel te spannend!

Daarna rijden we even naar de Visitors Info. Er staat daar een Fleetwood Bounder Motor Home. Die zie je natuurlijk wel vaker. Wim zegt gekscherend: Dat is misschien wel de familie Goudsmit.. Er zijn driehonderddertig miljoen mensen in Noord-Amerika. We gaan het Visitors Centre in en lopen tegen Phillip Goudsmit op. Zij zijn de vrienden van Liesbeth Chapon, die ook een motor home in de USA hebben en waarmee wij daarom een keer kennis hebben gemaakt. Hoe is het mogelijk!

Het is hier natuurlijk ook zomervakantie en het is onvoorstelbaar hoe Canadezen en Amerikanen dit invullen. Het is doodnormaal om achter aan je trailer een gedeelte te hebben waar je de boot inzet, of die rijdt op een trailer erachter aan. Dus pickup auto, campertrailer en dan nog de boot. Schitterend hoe men met heel veel plezier halve verhuizingen onderneemt. En ook vaak naast de trailer nog een tent voor de kinderen, en een party tent over de picknick tafel, alles op dat ene plekje.

 

We doen steeds beter mee aan de gebruiken hier, want Wim bakt ’s morgens het spek en de eieren ook al op de BBQ.

We hebben hier vanuit Osoyoos alles voor de terugreis geregeld. We zetten onze spullen in Penticton en vliegen van daar naar Vancouver., en ’s avonds door naar Amsterdam.

Nu hebben we hier gewoon nog even heerlijk vakantie met schitterend weer.

We rijden nog even naar een ons (en wellicht voor jullie ook, uit een vorige reis) bekend mooi plekje, het Spotted Lake. Indianen dichtten daar medicinale eigenschappen aan toe.

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.