Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Pinda, Pinda, lekka…lekka….

| Geen reacties

Posted from Dothan, Alabama, United States.

Dothan is de Pinda hoofdstad van de wereld. Het waren de slaven die de pinda meegenomen hebben naar Noord Amerika. Nu levert dat de economie hier meer dan 4 biljoen dollars per jaar op. De pinda is een bijzondere plant omdat hij boven de grond bloeit, maar de vruchten groeien in de aarde.

We hebben natuurlijk gelijk een grote zak pel pinda’s gekocht. We zoeken nog even naar een farm om te bezoeken. Op de campground hier staan Pecan bomen. De noten zijn nu nog groen. Eind oktober vallen ze uit de bomen. Zo’n boom levert elk jaar 300 dollar aan noten op. De Pecan boom is de boom die het laatste zijn blad verliest in deze streek.

 

In het stadje Dothan zijn mooie muurschilderingen, een aparte vorm van geschiedenis laten zien.

 

 

 

En eindelijk weer een rondje golf. Warm, 34 graden, maar erg leuk. In de baan deze dieren…….

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.