Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

All this is the music of waters.

| Geen reacties

Posted from Hurricane, Utah, United States.

John Wesley Powell, 1895.

De kronkelende weg naar de oost ingang van Zion (een berg, een vluchtheuvel bij Jeruzalem) National Park levert je na elke bocht een nieuw plaatje. Het is adembenemend, de kleuren, maar vooral ook de hoogte. Het hoogste punt in het park is8700 foot(2650 meter).

Je komt binnen langs het Checker Board.

 

En dan nog heb je op deze foto eigenlijk geen indruk hoe hoog dat Checker Board is. En je ziet daar gewoon ineens een Western Scrub-Jay!

 

De weg vervolgend ga je door een onverlichte tunnel van1,7 km. Als daar met het motor home doorheen wilt, sluiten ze de tunnel af aan de andere kant, zodat je in het midden kunt rijden i.v.m. de hoogte. (simpel gelukkig, wij waren met de Jeep. Is ook wel zo prettig, want nu kun je overal even langs de kant van de weg stoppen).

Vanuit het Visitor Center nemen we de shuttle bus (stap op/stap af) om de Canyon in te gaan van de North Fork of the Virgin River. We rijden mee naar het eindpunt en lopen daar de Riverside Walk. Een mooie trail langs de rivier en de hangende tuinen. De rotsen zitten vol met akeleien (Colorado Columbine), schitterend. In het snel stromende water zien we een American Dipper telkens duiken voor voedsel.

 

 

Na een “bite” op het terras van de Zion Lodge lopen we naar de Emerald Pools. Daar komt het water zo van de rotsen af. Water dat echt door de rotsen sijpelt heeft 1200 jaar nodig om beneden te komen. Dat is toch onvoorstelbaar. Terug zien we een Mule Deer. En een nest vol Gray Squirrels.

  

 

 

 

 

 

Wouw, wat een dag!

Op de terugweg zijn we nog de Moqui Cave in gegaan,waar een hele grote vitrine is met fluorescerende stenen. En nog veel meer mooie dingen……..waar we iets van mee terug nemen…………

 

 

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.