Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Blijven we een dagje in Caliente, Nevada?

| 1 reactie

Posted from Caliente, Nevada, United States.

We verlaten Utah en gaan naar Caliente in Nevada. Een soort afscheid van de Mormonen. En toch boeit het, dat zo’n geloof in de staat Utah is ontwikkeld en ook zulke vormen aanneemt. In Saint George is de eerste Tempel gebouwd op initiatief van Bringham Young.

Er worden nieuwe Tempels bijgebouwd, zoals deze die we onderweg zagen in Ceder City. We hebben met veel mensen erover gesproken en ook op het internet gelezen om een beetje te snappen hoe het in elkaar zit. O.a. deze twee sites geven meer informatie.

Ook zagen we veel vrouwen (altijd in een groepje) met hetzelfde model jurk in effen pastelkleuren. Zij hebben allemaal hun haar op dezelfde wijze gevlochten. Deze vrouwen zijn van de FLDS, een aparte groep van de Mormonen.

In Caliente staan we op een simpele campground, eigenaresse is een kleindochter van Nederlanders (maar zo Amerikaans als je maar kunt zijn). Ze vertelde dat ze voor de missie van de Mormonen een hele tijd in Bilbao heeft gewoond.

Wat kunnen en willen we in dit stukje Nevada? We besluiten een extra nacht te blijven zodat we hier in de buurt naar twee State Parken kunnen.

Het eerste hert komt al over de campground en is duidelijk niet op zijn plaats.

We rijden 15 mile naar het noorden en gaan naar Cathedral Gorge State Park. Je betaalt gewoon je “fee” in een envelopje. Iedereen doet dat ook, wetend dat het wordt besteed aan het behoud van deze parken.

Het is zo bijzonder dat je telkens weer een andere soort steenformaties tegenkomt. Het lijkt even een beetje op Brice. Het lijkt en voelt als heel broos steen.

Heel apart is dat je de Cathedral Caves en de Canyon Caves in kunt lopen.

 

We rijden even om naar de noord ingang van het State Park om naar Millers Point te gaan. Fantastisch, je kunt daar een trap af en staat er dan middenin.

Het andere State Park is Kershaw-Ryan State Park vlakbij Caliente. Minder bijzonder maar wel een goed plekje om even te lunchen.

Daarna rijden we de weg waar dit park aan ligt verder door naar het zuiden. Prachtig. Wat een natuur. Een vreselijke eigenwijze man op de campground had ons verteld dat we hier in ieder geval herten zouden zien. Ja, dus.

OK, het was dus erg leuk om een extra dagje in Caliente te blijven. Morgen verhuizen we naar Alamo, een uurtje naar het zuiden.

Eén reactie

  1. Wat is het toch bijzonder dat je de state parken in kunt zodat je nog beter kunt genieten van deze natuurlijke schoonheid. Dat beetje geld wat je moet betalen is een fooitje voor zoveel schoonheid. Hebben jullie de campings voor dit weekend al geboekt? Thanksgiving long weekend, of komen er niet zoveel mensen naar dit afgelegen deel van Amerika. Geniet maar lekker verder, liefs

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.