Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Hop On Hop Off in de Zion Canyon

| 2 reacties

Posted from Hurricane, Utah, United States.

Aan het eind van de dag prachtig licht. Binnen een uur ziet de lucht er zo uit. Ook mooi. Enorme wind en kou.

Water afkoppelen want het zal gaan vriezen vannacht.

Gaan we toch volgens het plan morgenochtend vroeg naar Zion?

Ja, we staan vroeg op zodat we om 9.15 uur bij het Zion Visitors Center zijn, waar het al behoorlijk druk is, maar we kunnen de auto nog kwijt. En stappen in de shuttlebus om de Zion Canyon in te gaan. Het is 3 graden! Trui, fleece en jasje erover houden ons enigszins warm.

We rijden eerst mee tot het eindpunt in de canyon. We stappen uit bij de Tempel of Sinawava en lopen in de ijskou (in de schaduw) de Riverside Walk langs de Virgin River naar The Narrows. Er zijn mensen die verder lopen door het water, zelfs om daar te gaan kamperen. Maar wij dus niet.

Hop on the bus en hop off bij The Grotto. Vandaar lopen we naar Zion Lodge. Onderweg zien we prachtige herten.

 

In het café bij de Lodge halen we heerlijke warme chocolademelk, die we lekker buiten in de zon kunnen drinken!

Hop on the bus en hop off bij de Court of the Patriarchs (genoemd naar Abraham, Isaac en Jacob), waar we naar de rivier lopen.

En zelfs hier groeien de cactussen. De shuttlebus brengt ons terug naar de auto.

We gaan nog even de Mount Carmel Highway op, gewoon omdat het zo mooi is. Hier, in het roze gedeelte (oost van de tunnel) een stop om een broodje te eten en dan terug naar huis.

Thuis lekker buiten zitten in de zon en dan hoor en zie ik ineens deze specht, een Ladder-backed woodpecker (vrouwtje) ontzettend fanatiek timmeren in de boom.

2 reacties

  1. Toch wel handig zo’n bus, kom je op plekken waar je met de auto niet mag komen, net als in Denali, Alaska. Mooie scherpe foto’s van weer een bijzonder gebied. Toch maar weer gedaan en kan van de bucket list af. Nu weer verder richting Vegas. Save travels en liefs

  2. Oh dat was weer een zware dag 😉 Gaaf ook die hertjes en die woodpecker!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.