Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

De Edge van het Colorado Plateau

| 3 reacties

Posted from Virgin, Utah, United States.

Op weg naar ons doel vandaag, een ander stuk van Zion, komen we door La Verkin. Wim ziet een mooi stuk, dus we gaan even kijken. Kijk nu eens, dat zie je niet vaak in de USA, een terrasje aan de canyon.

We rijden de Kolob Terrace Road vanuit Virgin naar het Kolob Reservoir. Je bent dan deels wel/deels niet in Zion in een fantastisch mooi gebied bijna zonder toeristen. Wat is dit bijzonder!

Een gebied met onvoorstelbaar vele schitterende (kijk maar)  hike mogelijkheden, maar je kunt wel beter met een groepje gaan want je bent er erg alleen.

Het kan ook zo! Dat staat gewoon op zo’n parkeerplekje bij de Hop Valley Trail. Wat moet het toch heerlijk zijn om als Amerikanen geboren te zijn en dit van kinds af aan te hebben mee gekregen. Gewoon, in je vrije uurtjes neem je de trailer met de paarden mee en je gaat! (jammer, we waren net te laat, ze waren al weg).

Anderen hebben hier hun Ranch, ook niet verkeerd.

Wij rijden verder over een stukje dirt road naar de Lava Point Overlook (2505 meter hoog). Hier ben je op de Edge van het Colorado Plateau.

Je kijkt als het ware op de achterkant van het Zion waar je doorheen rijdt als je de Zion Mount Carmel Highway rijdt.

Dan verder naar het Reservoir. (2739 meter hoog). Mm, niet spectaculair, maar de weg er naar toe is fantastisch want je hebt enorme vergezichten over dit hele gebied.

Niet kamperen (waren we ook niet van plan), maar lunchen op zo’n mooi plekje is zo super!

Alles werkt mee, we krijgen zelfs hele mooie luchten met wolken!

En ook zo bijzonder, mijn lijf kan het allemaal weer aan! Wim rijdt altijd maar ik werk ook: op het knopje drukken van het fototoestel! En in de auto/ uit de auto voor die beste foto!

3 reacties

  1. Schitterend weer. Fijn dat je weer hersteld bent, Puk!

  2. Heerlijk dat jullie weer onbelemmerd op pad kunnen. Wat weer een mooi gebied, volgens mij raak je er niet uitgekeken. De panorama foto’s zijn prachtig Puk, geeft toch een heel ander beeld. Je bent gewend aan je nieuwe camera dat is te zien. Gewoon verder gaan met genieten. Liefs

  3. Wat een prachtige foto”s weer!!! Die kleuren van de lucht met de rest van de natuur, geweldig!!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.