Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Dichtbij huis.

| 2 reacties

Posted from Hurricane, Utah, United States.

Die Kolob Canyon is een uitdaging om te proberen goed te fotograferen. Dus we gaan vandaag nog een keer om 3 uur. Maar dat is nog te vroeg. De ranger geeft aan dat 5 uur eigenlijk de mooiste tijd is. Dus……gewoon nog een andere keer.

Terug naar huis besluiten we dichtbij huis even het Red Cliffs Recreation Area in te rijden. Ook dit is weer een feestje.

En als we dan toch bezig zijn, gaan we ook nog hier om de hoek naar het Quail Creek Reservoir en de South Quail Creek Dam.

Op de plek van deze dam was eerst een dijk. Die heeft het niet gehouden en in 1989 is het halve reservoir in 12 uur tijd leeg gelopen. Gelukkig was het achterland geëvacueerd. In 1990 heeft men een “echte” dam gebouwd.

Water en stenen, dé combinatie in kleuren.

Die roze lagen noemen ze hier in Utah Picture Stone of Landscape Stone

Op de campground ontmoeten we Linda en Sandra, twee leuke jonge Nederlandse meiden uit het oosten van het land, die samen drie maanden door de USA trekken. Het valt ons op dat het heel relaxed gaat. Meestal zijn mensen met een huurcamper de volgende dag alweer vroeg op pad. Deze dames genieten van “vrij” zijn (even niet werken) en hebben hun trip maar deels gepland. Dus de kaart komt op tafel en er volgen wat tips. Vandaag zijn zij weer vertrokken en rijden ze naar Vegas. Dus zeggen wij, dan even door de Valley of Fire rijden! Veel plezier en goede reis!

2 reacties

 1. Weer mooie plaatjes van een bijzonder mooi gebied. Die zondsondergang houden jullie te goed maar dit is ook prachtig om te zien. Soms lijken de rotsformaties wel ontworpen. Leuk 2 Nederlandse meiden op bezoek en tips geven over waar het de moeite waard is om naar toe te gaan. Big hug

 2. Beste Puk en Wim,

  Wat ontzettend leuk om over ons te lezen op jullie site.

  Afgelopen maandag zijn we door the Valley of Fire gereden (en vaak gestopt om te genieten van de prachtige omgeving). En ja, Vegas is Vegas. Erg druk vergeleken met het natuur geweld van de afgelopen dagen maar ook bijzonder. Dantes View was nagels bijten hoor, de RV kwam met moeite de berg op maar echt een gouden tip! DAT UITZICHT!

  Mochten jullie nog meer tips hebben? Deze zijn meer dan welkom. Bedankt voor de hulp en jullie enthousiasme over the USA. Kunnen we nog een tijdje mee vooruit!

  Geniet van jullie tijd hier, dan doen wij dat ook nog even..

  Groetjes de meisjes uit jet oosten,
  Linda en Sandra.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.