Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Steengoed in Zion

| 2 reacties

Posted from Hurricane, Utah, United States.

Weet je, het is zo onvoorstelbaar mooi, zo onvoorstelbaar groot, en zo onvoorstelbaar qua rotsformaties, dat het gewoon heerlijk is om er weer in te rijden. We slingeren door het Zion National Park van west naar oost en gewoon dezelfde weg terug natuurlijk om weer thuis te komen. Er wordt aan de weg gewerkt, dus af en toe even wachten, maar dat is zelfs niet erg!

Het blijft spectaculair om al die lagen in de rotsen te zien en te bedenken in welke tijd dit zo is ontstaan. 

Prachtig ook hoe de zon met de kleuren speelt.

We proberen duidelijk te krijgen waarom je zoveel boogvormen ziet in de steenlagen. Alle vormen worden door wind en regen gecreëerd. Waarom altijd die bogen?

Bijna bij de uitgang aan de oostkant is het beroemde Checkerboard. Ongelooflijk,ook een wonder, zoals die tekening in die stenen tot stand is gekomen.

Geluk! We zien ineens drie Bighorn Sheep  op een stukje langs de weg waar we niet kunnen stoppen. Dus even verderop en terug lopen en ja hoor, ze hebben op ons gewacht. Prachtig hoe die dieren tegen die schuine wanden op lopen alsof het doodgemakkelijk is. Even hiervoor zien we een vrouw, die tegen zo’n schuine wand staat te poseren met heel veel moeite om op de been (OK, ze heeft er maar twee) te blijven.

Je gelooft toch niet dat dit gewoon is zoals het is!

We gaan naar huis met een stuk Jasper en Utah Rhyolite, prachtige stenen met die verrassende kleuren van Zion.

Volgende keer gaan we op een ochtend vroeg met de shuttlebus de canyon in!

2 reacties

  1. Heel veel Jaren geleden zijn wij ook door Zion gereden en we hebben daar een bepaald beeld van in het geheugen. Als we nu jouw foto’s bekijken is het toch wel heel anders, wellicht afhankelijk vanaf welke kant je het park inkomt. Maar adembenemend mooi jongens, weer een mooie opfrisser, voor jullie maar ook voor ons. Fijn dat jullie tijd gecreeerd hebben om dit moois te bekijken. Gewoon verder gaan met genieten, hebben wij vanmiddag ook gedaan gewoon de hele middag buiten gezeten, super. Liefs en tot de volgende keer.

  2. Wauw ja, wij hebben Zion alleen maar doorkruist en toen wist ik zeker dat we nog eens terug moeten.
    Gaaf die Bighorn sheep, goed dat jullie terug zijn gegaan. Toen we vorig jaar aan het raften waren op de Colorado had de gids het over die beestjes, maar Arnold en ik verstonden allebei ‘Big Orange Sheep’ 🙂

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.