Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

Goosebumps bij de Goosenecks!

| 2 reacties

Posted from Bluff, Utah, United States.

Gisteren zijn we van Bloomfield, New Mexico via een puntje Arizona naar Bluff, Utah gereden. Die rit is alsof je op een andere planeet bent en totaal verlaten.Van de grijze steenmassa’s naar de rode.

 

In Bluff staan we op Cadillac Ranch RV Park, een kleine prima campground met ontzettend aardige mensen, Tanja en Steve, de zetbazen en Michael de eigenaar. Ze geven ons lokale tips.

Dus vanmorgen gaan we eerst naar Bluff Fort , recht tegenover de campground.

We zien daar een video over de “Hole in the Rock Pioneers”. Eigenlijk zijn we behoorlijk onder de indruk. Die missionarissen van de Mormonen zijn in 1880 met die karren en hun hele hebben en houwen door dit gebied getrokken en hebben een trail “uitgehakt”om de Colorado River te kunnen oversteken. Ik dacht altijd dat pioneers “gewoon”de trails van de Indianen gebruikten, maar dat was dus hier niet het geval.

Wat wij ook niet wisten, als zo’n kar een zitbankje heeft, is het een kar die getrokken werd door paarden. Zonder zitbankje door ossen en dan liepen de pioneers ernaast.

Mooi, we hebben weer een stukje geschiedenis van deze prachtige omgeving mee gekregen.

Steve vertelt ons dat we even de weg af naar Sand Island moeten gaan. Je kunt er alweer naar die San Juan River, die we in New Mexico ook al volgden. Maar er is ook een hele muur met petroglyphs. Schitterend.

Dan door naar de volgende aanrader…..Goosenecks State Park . Wat een bijzonder stuk natuur, onvoorstelbaar dat water zich zo een weg heeft kunnen vinden. We staan op bijna 5000 ft hoogte, de rivier is op 4000 ft. Dubbel klik op deze panoramafoto!

We rijden  nog een stukje door op de weg naar de Natural Bridges, maar besluiten om te keren als de weg overgaat is een hele smalle dirt road op de rand van deze bergen.

De Valley of the Gods, we zijn er eerder geweest (2010), maar toch leuk om er weer even in te rijden.

We gaan heerlijk lunchen in het prachtige stukje bij Mexican Hat.

Het is geen straf deze weg ook weer terug te rijden.Het indrukwekkende hier is, dat je 380 graden omringt bent door rode  steenmassa’s, je constant in the middle of nowhere bent. Het is “alleen” die natuur om je heen.

2 reacties

  1. Wat een geweldig mooi gebied, zeker als je het niet verwacht. Mooie foto’s ook en zeker de panorama is goed gelukt. Dat zul je nu wel wat vaker gaan gebruiken.
    Vanaf vanmorgen vroeg kon ik je weblog weer bereiken, fijn hoor want dan blijven we op de hoogte van al het moois. Veilig reizen he

  2. Lieve Puk en Wim, wat een prachtig gebied moet dat zijn als ik jullie foto`s bekijk. Wat een mooie reis!!! Leuk hoor !! Geweldig!! Lieve groet van ons, Kees en Alewiena.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.