Vrij en blij

Heerlijk reizen en leven zonder plan!

De volgende “Badlands”

| 2 reacties

Posted from Farmington, New Mexico, United States.

Ongeveer 50 km zuid van Farmington ligt de Bisti Wilderness. Je zegt: Bi (niet ie) stay. Of natuurlijk de native naam: De-Na-Zin Wilderness.

Het gebied is 182 km² groot. Er zijn twee ingangen die je over dirt roads naar een parkeerplek brengen. En dan zoek je het maar zelf uit. Wildernis, zonder paden en zonder richtingaanwijzingen. Eigenlijk heb je hier een gids nodig. OK, we hebben wellicht wat dingen gemist, maar wel op onze eigen wijze genoten van deze badlands.

Die vormen, kleuren, steensoorten, het blijft ons boeien. En natuurlijk maak je veel teveel foto’s.

Onderweg veel graanvelden en ook een aantal velden helemaal vol met pompoenen. Geen blad van de planten, alleen de pompoenen.

Eindelijk spotten we een roofvogel boven die velden.

Voor de lunch rijden we een paadje op waar we een mega uitzicht hebben naar het westen. Het is ook zo leuk, dat niemand zich daar aan stoort. Er komt een auto het pad in, zwaaien en doorrijden. Een andere auto die langs rijdt, toetert gewoon even met opgestoken duim. Het is allemaal geen probleem, je kunt gewoon zo met je stoeltjes zitten en genieten (ja, Elisabeth) van de sardientjes op brood.

2 reacties

  1. Jeetje wat een prachtig gebied. Ik kan me voorstellen dat je ‘teveel’ foto’s maakt, iedere keer weer andere vormen en kleuren. Die roofvogel heb je goed te pakken gekregen Puk, is altijd lastig bewegende objecten. Was weer genieten, op naar het volgende avontuur. Liefs

  2. Wordt het niet een keertje tijd voor tonijn ofzo? Daar zitten meestal geen graten in en dat gaat dus eenvoudiger uit het blik. Heb ik m´n vingers (en Puk haar vork) niet nodig….
    Kus

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.